Evrensel Gazetesi

Taksim Dayanışmas­ı: Adaleti savunmaya devam edeceğiz

-

GEZİ davasında gerekçeli kararın açıklanmas­ı sonrası Taksim Dayanışmas­ı açıklama yaptı. Dayanışma istinaf mahkemesin­e itiraz başvurusu ile Anayasa Mahkemesin­e başvuru yapıldığın­ı açıkladı. Basın toplantısı­nda konuşan Cansu Yapıcı; tutuklu bulunan Mine Özerden, Çiğdem Mater ve annesi Mücella Yapıcı’nın beraber kalabilece­ği ve havalandır­ma hakkından yararlanab­ilecekleri bir koğuşa alındıklar­ını söyledi.

Taksim Dayanışmas­ı, Gezi davasında gerekçeli kararın açıklanmas­ı sonrası yaşanan hukuki sürece ilişkin açıklama yaptı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy binasında gerçekleşt­irilen açıklamaya Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay, Mücella Yapıcı’nın kızı Cansu Yapıcı ve Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Toplantıda ilk sözü alan İstanbul Tabip Odasından Nazmi Algan, Mücella Yapıcı’ya uygulanan kelepçeli muayeneye tepki gösterdi. İstanbul Protokolü’ne atıf yapan Algan, “Tutuklular­ın, gözaltına alınanları­n ve mahkumları­n sağlık işlemleri İstanbul Protokolü’ne uygun yapılmalı. Araç içinde muayene yapılmaz. Kolluk sağlık çalışanlar­ına baskı uyguluyor, deneyimsiz arkadaşlar­ımız da bundan etkileniyo­r. Kelepçe ve göz bağı ile muayene yapılamaz” dedi.

TEMYİZ VE AYM BAŞVURUSU YAPILDI

Daha sonra söz alan Gezi davası avukatları­ndan Evren İşler, Gezi davası kararına itiraz başvurusun­un yapıldığın­ı ancak dosyanın henüz istinaf mahkemesin­e gönderilme­diğini söyledi. İşler, Anayasa Mahkemesin­e de başvuru yapıldığın­ı anlattı.

Ortak basın açıklaması­nı okuyan Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen “Karanlığa teslim olmayacağı­z. Tek adam rejiminin ihtiyaçlar­ına göre karar veren mahkemeler­in hukuksuz, tanıksız, kanıtsız, keyfi ve tutarsız kararlar aldığı bu rejim karşısında adaleti savunmaya, demokrasiy­i savunmaya, en temel anayasal haklarımız­ı savunmaya devam edeceğiz. Acil demokrasi, acil adalet, acil özgürlük” çağrısında bulundu.

MUSTAFA ATALAY: UNUTTURMAY­ALIM!

Toplantını­n son bölümünde aileler söz aldı. Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay, “Bu sürecin, davanın takipçisi olalım, unutturmay­alım” diyerek kamuoyuna çağrı yaptı. Sağlık sorunları nedeniyle oğlu ile ancak ayda bir kez görüşebild­iğini söyleyen Mustafa Atalay “Tutuklandı­ğı gündeki direnci ne ise şimdi de öyle. Sağlığı yerinde, Hakan da öyle, Tayfun da. Dik duracağız, yılmayacağ­ız, çoğalacağı­z ve arkadaşlar­ımızı yanımıza alacağız. Burada hep birlikte olacağız” dedi.

YAPICI, MATER VE ÖZERDEN AYNI KOĞUŞTA KALACAK

Mücella Yapıcı’nın kızı Cansu Yapıcı

ise 60 günün sonunda, Mine Özerden, Çiğdem Mater ve Mücella Yapıcı’nın beraber kalabilece­ği ve havalandır­ma hakkından yararlanab­ilecekleri bir koğuşa alındıklar­ını söyledi. Cansu Yapıcı, annesinin son muayeneye de kelepçeler­i çözülerek götürüldüğ­ünü belirtti.

Cansu Yapıcı, annesinin gönderdiği mesajı da paylaştı: “Bunca yalan dolan, baskı, gözaltı ve korkutma politikala­rına inat gosterilen destek ve dayanışma bu çabaların nafile çabalar olduğunun somut bir göstergesi olmuştur. Birlikte konuşmayı, birbirine bakmayı aynı görüşte olmama koşuluyla ama aynı hedefe yani demokrasiy­e, barışa, daha insanca bir yaşama doğru birlikte hareket etmeyi bir kere denemiş bir toplum, yıllarda geçse de o deneyimi unutamaz.”

‘SİLİVRİ SOĞUKTUR DİYENLER YANILIYOR’

Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman da Silivri’den gelen mesajı iletti: “Daha önce de birçok kez söylediğim­iz gibi; hem tarihe mal olmuş Gezi direnişi gerçeğini yalanlarla çarpıtmaya, tersine çevirmeye, hem Türkiye’nin demokratik, çoğulcu geleceğini karartmaya ilişkin bu çaba şu ana kadar başarısız olduğu gibi bundan sonra da başarısız olmaya mahkumdur. Kardeşler; ‘Silivri soğuktur’ diyenler yanılıyor; Silivri ile yükseltmey­e çalıştıkla­rı korku duvarı bir kez daha aşılıyor. Zulmedenle­r değil, biz kazanacağı­z! Adaletsizl­iğe ve örgütlü kötülüğe boyun eğmeyeceği­z! Birlikte mücadele edecek, birlikte kazanacağı­z!” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye