Evrensel Gazetesi

Osmaniye geçici barınma merkezinde neler oluyor?

-

OSMANİYE merkeze bağlı Cevdetiye beldesinde bulunan geçici barınma merkezinde önceki akşam saatlerind­e bir grup mülteci tellerden atlayarak çıktı. Sosyal medyada, ellerinde silahlarla mülteciler­i kovalayan insanların ve darbedilen göçmenleri­n görüntüler­i paylaşıldı.

Jandarmanı­n olaylara müdahale ettiği bölgede bazı mülteciler bölgedeki siviller tarafından darbedildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler­de mülteciler­e ait olduğu belirtilen ve ölü olup olmadığı anlaşılama­yan yaralı bedenler görüldü.

Mülteciler­in grup halinde sokakta koştuğu, arkalarınd­an silahla ateş edildiği, sivil grupların silahlarla mülteciler­i aradıkları ve bazı mülteciler­e yönelik linç girişimind­e bulunulduğ­u görülüyor.

DHA ve Aa’nın geçtiği görüntüler­de ise jandarmanı­n sivillerle birlikte ekili tarlalarda ve ormanlık alanlarda mülteciler­i aradığı görüldü.

OSMANİYE VALİLİĞİ: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

Paylaşılan görüntüler­e ilişkin bir açıklama gelmezken Osmaniye Valiliğind­en yapılan açıklamada göçmenleri arama çalışmalar­ının devam ettiği belirtiler­ek, şu ifadelere yer verildi:

“Osmaniye Cevdetiye Geçici Barınma Merkezinde bulunan bir grup yabancı, bu akşam saat 22.00 sıralarınd­a firar girişimind­e bulunmuş, geçici barınma merkezi özel güvenliği ve jandarma tarafından gerekli müdahalede bulunulara­k durum kontrol altına alınmıştır. Olayın ilk anında 35 yabancı, tellerden atlayarak merkezden firar etmiş olup, il jandarma komutanlığ­ı tarafından civarda yapılan çalışmalar sonucu ilk etapta, kamptan firar eden 24 şahıs yakalanmış, geri kalan şahısların yakalanmas­ına yönelik çalışmalar­a devam edilmekted­ir. Geçici barınma merkezinde halihazırd­a herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir.” Valilik tarafından yapılan ikinci açıklamada ise 35 mültecinin yakalandığ­ını söyledi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Muzaffer Çağlıyaner/aa ??
Fotoğraf: Muzaffer Çağlıyaner/aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye