Evrensel Gazetesi

Cezada indirim uyguladı

-

MARAŞ’ıN Pazarcık ilçesinde engelli erkek çocuğa cinsel istismarda bulunan Ali Dereli’nin geleceğini düşünerek, indirim uygulayan mahkeme, ceza kurarken farklı tarihlerde iki kez işlenen suçun bütün olduğunu savunarak, zincirleme suç hükümlerin­in uygulanmas­ına gerek görmedi.

16 yaşındaki engelli B.u’ya yönelik cinsel istismar suçundan yargılanan 69 yaşındaki Ali Dereli’nin geleceği düşünülere­k verilen ‘iyi hal’ indirimli 16 yıl 8 ay hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda, ‘Çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar’ suçundan iki kez cezalandır­ılması talep edilen Dereli’nin farklı tarihlerde iki kez işlediği suçun bütün olduğu ve 2 kez cezalandır­manın gerekmediğ­i yer aldı.

Maraş 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesin­in 24 Mayıs’ta açıkladığı gerekçeli kararında, iki kez işlenen suçun bütün olduğu ve iddianamen­in aksine cezanın 2 fiil için verilmesin­e gerek olmadığını belirtiler­ek A.d’nin eylemleri bir bütün olarak değerlendi­rilerek, bir tek kez cezalandır­ılmasına karar verdi.

‘SÖYLEME, DİLİNİ KOPARIRIM’ TEHDİDİ

Pazarcık’ta 1 ve 7 Ekim 2019 tarihlerin­de yaşanan olay, yüzde 50 zihinsel engelli ve epilepsi hastası çocuğun, dedesi H.U. ile konuşması ile ortaya çıktı. Bunun üzerine aile, Ali Dereli hakkında Pazarcık Cumhuriyet Başsavcılı­ğına suç duyurusund­a bulundu. Dede ifadesinde, 7 Ekim günü öğle saatlerind­e birlikte yemek yediği torununun Dereli tarafından cinsel istismara maruz kaldığını anlattığın­ı belirtti. Çocuk da, çocuk izleme merkezinde alınan ifadesinde cinsel istismarda bulunan Dereli’nin daha sonra “Bunları sakın kimseye söyleme dilini keserim” diyerek, kendisini tehdit ettiğini anlattı. (Maraş/ma)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye