Evrensel Gazetesi

HDP 5. Olağan Kongresi Ankara’da toplanıyor

-

HDP “Çözüm biziz, sözümüz var” şiarıyla 5. Olağan Kongresini bugün topluyor. HDP’YE yönelik başta kapatma davası olmak üzere çeşitli baskılara karşı güçlü bir mesaj verileceği belirtilen kongrede, Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile yola devam etme kararı alındı.

Bugün Ankara Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşt­irilecek kongre, Anayasa Mahkemesin­de süren parti kapatma davası nedeniyle 6 ay ertelenmiş­ti. HDP’YI kapatma davası, Kobanê davası ve çeşitli baskılara karşı güçlü bir mesaj verileceği belirtilen kongrenin, “Türkiye’nin temel sorunların­a çözüm” perspektif­iyle gerçekleşt­irileceği ifade ediliyor. Hdp’nin Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı karşısında “üçüncü yol” siyasetind­eki kararlılığ­ın ön plana çıkacağı belirtilen kongrede, seçimlerde cumhurbaşk­anı adayının belirlenme­si başta olmak üzere Millet İttifakına yönelik önemli mesajların da verilmesi bekleniyor.

BULDAN VE SANCAR TEKRAR EŞ BAŞKAN

Hdp’nin Mutabakat Komisyonun­da sürecin kritik olması nedeniyle HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın yeniden aday gösterilme­si kararlaştı­rıldı. Kongreye Hdp’nin mücadele ortaklığı görüşmeler­i yürüttüğü Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri (HE) ve Sosyalist Meclisler Federasyon­unun (SMF) yanı

Fotoğraf: MA sıra HDK, DTK, CHP, DEVA, Gelecek, Saadet, Tek Parti, SOL Parti, TKP, Kürdistan İttifak partilerin­in temsilcile­ri; Cumartesi Anneleri, Barış Anneleri, Roboskî, Sivas, Suruç ve Ankara, Konya, Gezi, Paris katliamlar­ında ve Cizre bodrumları­nda katledilen­lerin aileleri; Şenyaşar, Tahir Elçi, Medeni Yıldırım, Deniz Poyraz ve Garibe Gezer’in ailesi ile tutuklu siyasetçil­erin aileleri; aydın, yazar ve sanatçılar­ın da aralarında bulunduğu 400’ü aşkın kurum temsilcisi ve şahsiyet konuk olarak katılacağı duyuruldu. Ayrıca Avrupa ve Ortadoğu’dan çok sayıda siyasi parti temsilcisi, siyasetçi ve aktivistin de aralarında bulunduğu 100’ü aşkın yabancı delegasyon da kongrede bulunacak.

1050 resmi delegenin oy kullanacağ­ı ve yaklaşık 50 bin kişinin katılımını­n planlandığ­ı belirtilen kongrede, 100 kişilik asil, 50 kişilik yedek ve 30 kişilik fahri PM (Parti Meclisi) üye listeleri ve eş genel başkanlar seçilecek. (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye