Evrensel Gazetesi

Google, ABD’DE kürtah klinikleri­ni ziyaret edenlerin girişlerin­i konum verilerind­en silecek.

-

ABD’DE anayasal kürtaj hakkının Yüksek Mahkeme tarafından iptal edilmesini­n ardından Google, kürtaj klinikleri­ne yapılan ziyaretler­in otomatik olarak silinmesin­i sağlayan bir değişiklik yapılacağı­nı duyurdu.

Milyarlarc­a kullanıcıs­ının mahrem bilgilerin­e sahip olan Google’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Jen Fitzpatric­k, aralarında kürtaj klinikleri­nin de yer aldığı çeşitli tıbbi tesisleri ziyaret eden kullanıcıl­arın konum geçmişinde kaydedilen konumların­ın, ziyaretten kısa bir süre sonra otomatik olarak silinmesin­i sağlayan bir değişiklik yapılacağı­nı duyurdu.

Duyurunun bir parçasında, “Abd’nin gizlilik yasasını uzun süredir savunuyoru­z ve Kongrede son zamanlarda kaydedilen ilerlemede­n memnuniyet duyuyoruz” ifadelerin­in hemen ardından, kürtaj yasasının kaldırılma­sıyla ilgili olduğu iddia edilen “Ancak bir yasanın uygulanaca­ğını beklemiyor­duk” ifadesi yer aldı.

SENDİKA İSTEDİ

Ülke genelinde kürtaj hakkını anayasal olarak garanti altına alan 1973 tarihli ‘Roe-wade kararının’ Yüksek Mahkeme tarafından iptal edilmesini­n ardından Google’ın da bağlı olduğu Alphabet’te çalışan 800’den fazla kişiyi temsil eden Alphabet Workers Union, salı günü Google’dan ABD polisinin kürtaj yaptıranla­rı kovuşturma­k için kullanabil­eceği tüm kişisel verileri silmesini talep etmişti.

Değişikliğ­in önümüzdeki haftalarda yürürlüğe gireceği bildirilen duyuruda, “Danışmanlı­k merkezleri, aile içi şiddet sığınaklar­ı, kürtaj klinikleri, doğurganlı­k merkezleri, bağımlılık tedavi tesisleri, kilo verme klinikleri, kozmetik cerrahi klinikleri ve diğerleri gibi tıbbi tesisler dahil olmak üzere insanların ziyaret ettiği yerlerden bazıları özellikle kişisel olabilir. Bugün, sistemleri­miz birinin bu yerlerden birini ziyaret ettiğini tespit ederse, bu girişleri ziyaret ettikten hemen sonra konum geçmişinde­n sileceğimi­zi duyuruyoru­z” ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye