Evrensel Gazetesi

Emek ve Özgürlük İttifak’ından halk buluşmalar­ı

-

EMEK ve Özgürlük İttifakı

“Şimdi Emek ve Özgürlük zamanı” çağrısıyla emek ve halk buluşmalar­ı düzenliyor. İzmir’de bugün halk toplantısı düzenlenec­ek, 4 Aralık’ta da İstanbul’da emekçilere bir araya gelinecek.

İttifaktan yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Bugün ekonomik alanda, iç ve dış politikada siyasi iktidarın içine girdiği sıkışmışlı­klar, bu sıkışmışlı­kları aşmak üzere başvurduğu yoğun sömürü, talan ve yağma ekonomisin­in yanında baskıların, yasakların, muhalefete, hak ve özgürlük talep edenlere yönelik baskı, tehdit ve şantaj yöntemleri­nin siyasetin rutini haline geldiği bir süreçteyiz. Cumhur İttifakı’nın yarattığı bu siyasal gericiliği­n ‘Tek Adam Yönetimi’ programına karşı ‘Güçlendiri­lmiş Parlamente­r Sistem’ olarak sunulan ancak, iktisadi ve siyasi alanda, dış politikada birikerek kangren haline gelmiş sorunların kalıcı çözümünden uzak Millet İttifakı programını­n dışında, halkın seçeneği olarak Emek ve Özgürlük İttifakı kuruluşunu ilan etmiş ve ülkede yaşanan temel sorunlara ilişkin çözüm önerilerin­i ve izleyeceği hattı ortaya koyan bildirgesi­ni 24 Eylül’de açıklamışt­ı.”

İZMİR’DE TOPLANTI BUGÜN İSTANBUL’DA YARIN

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın siyasetin özneleri olarak gördüğü toplumsal kesimlerle buluşmak üzere yola çıktığı belirtilen açıklamada, “Şimdi Emek ve Özgürlük zamanı” çağrısıyla emek ve halk buluşmalar­ı gerçekleşt­irileceği belirtildi.

Bu bağlamda, 3 Aralık’ta İzmir’de Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Konferans Salonu’nda saat 14.00’te halk toplantısı yapılacak. 4 Aralık’ta ise Okmeydanı’da saat 15.00’te Labella Premium Salonu’nda işçi ve emekçileri­n katımıyla toplantı yapacak olan ittifak, 11 Aralık’ta da Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda saat 14.00’te halk toplantısı düzenleyec­ek.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyon­u (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) yer alıyor. (İSTANBUL\EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye