Evrensel Gazetesi

Farah Zeynep Abdullah hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemi

-

BATMAN’ıN Beşiri ilçesinde intihar eden İpek Er’e (18) cinsel saldırıda bulunan Uzman Çavuş Musa Orhan’a (25) hakaret ettiği gerekçesiy­le para cezasına çarptırıla­n Ezgi Mola’ya destek olmak için paylaşım yapan Farah Zeynep Abdullah hakkında da dava açıldı. Musa Orhan’a ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret’ ettiği gerekçesiy­le Banaz Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada Abdullah hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Ezgi Mola’ya destek olmak için tweet atan oyuncu Farah Zeynep Abdullah hakkında Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş 30 Ağustos’ta Uşak Banaz Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na müvekkilin­e hareket ettiği gerekçesiy­le suç duyurusund­a bulundu. Yapılan paylaşımın popülizm amaçlı olduğu iddia edilen suç duyurusund­a “Farah Zeynep Abdullah’ın hakaret içerikli sosyal medya paylaşımın­ın yayınlanma­sının ardından ciddi bir kitle tarafından hakaret ve tehdit içerikli mesajlar iletilmiş, müvekkil ve ailesi hayati bir tehlike ile karşı karşıya kalmıştır. İnsan haklarına olan saygısını defalarca dile getiren sanığın en temel haklardan biri olan masumiyet karinesini hiçe sayması, kamuoyuna yansıttığı çizginin bir aktivizm çizgisi değil, popülizm çizgisi olduğunu göstermekt­edir” denildi. Dosya, uzlaştırma bürosuna gönderildi. Ancak ta

raflar uzlaşamadı.

‘DAVA MADDİ ÇIKAR AMAÇLI’

Abdullah ise savcılık ifadesinde Musa Orhan’ın suç duyurusunu­n kötü niyetli ve maddi çıkar amaçlı olduğunu belirtti. Abdullah “Paylaşım benim tarafımdan yapılmıştı­r. Ancak iddia edildiği gibi bu paylaşımın bir karalama kampanyası veya linç girişimiyl­e hiçbir şekilde ilgisi yoktur. Siirt’te zanlı Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya uğradığını öne sürerek hayatına son veren İpek Er’in iddiaların­ın adli tıp kurumunca hazırlanan raporla doğrulandı­ğı görülmüş ve cinsel saldırı neticesind­e intihar eden genç kıza ilişkin haberler tüm ülkede infial yaratmış ve beni de derinden sarsmıştır. Oluşan bu tepki sonucunda da sosyal medyada binlerce kişi tarafından binlerce paylaşım yapıldığı görülmekte­dir. Tarafımca yapılan paylaşım her vicdanlı insanın gösterdiği tepkiden daha farklı değildir” dedi. (İzmir/dha)

 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye