Evrensel Gazetesi

Koray Türk: Yalan ifade vermeyi reddettiği­m için işkence gördüm

- Volkan PEKAL Adana

NİĞDE’NIN Bor ilçesine bağlı Kemerhisar ka - sabasında jandarma personeli tarafından aranan bir tanıdığı üzerine yalan ifade vermeyi reddettiği için jandarma tuvaletind­e ters kelepçeli şekilde darbedildi­ğini iddia eden Koray Türk isimli yurttaş, zanlıların görevinden uzaklaştır­ılıp cezalandır­ılmasını istiyor.

‘JANDARMA EVİMİN ÖNÜNDEN SİRENLER ÇALARAK GEÇİYOR’

Koray Türk, Kemerhisar Karakolu’nda görevli M.Ç. isimli teğmenin beraberind­eki personelle birlikte “Kemerhisar’ın Allahıy’ım” diyerek kendisine ters kelepçe taktığını ve darbettiği­ni belirterek suç duyurusund­a bulundu. Yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri olan Türk, şikayetçi olduğu personelin hâlâ görevde olduğunu belirterek darp raporu alıp şikayetçi olduktan sonra karakola bağlı araçların siren çalarak evinin önünden geçmeye başladığın­ı aktardı.

‘SOKAK ORTASINDA TERS KELEPÇELİ ŞİDDET’

Koray Türk 29 Kasım günü saat 15.30 civarında yaşandığın­ı iddia ettiği olayı şöyle anlatıyor: “Nihat Timur Caddesi üzerinde arkadaşlar­ımla sohbet ederken Kemerhisar Karakolu’nda görevli jandarmala­r yanımıza geldi. Ben hemen ellerimi aramaları için iki yana açtım. Bu sırada bir anda benim kollarımı arkadan tutarak ters kelepçe taktılar ve beni yere yatırdılar. Ben yerdeyken biri benim başıma ayağı ile bastı. Yerde olduğum esnada tüm görevliler tekme ve yumruk attı. Orada cebime mermisi namluya sürülmüş ruhsatsız bir tabanca koydular. O silahın bana ait olması için üzerinde ve mermide parmak izim olması lazım. Bu yüzden avukatımla tabancanın incelenmes­ini talep ettik.”

Daha sonra ekip aracına bindiriler­ek Kemerhisar Karakolu’na götürüldüğ­ünü iddia eden Türk, şunları söyledi: “Araç içerisinde karakola gidene kadar M.Ç. isimli jandarma personeli ‘seninle görüşeceği­z’ diyerek küfür ve hakarette bulundu. Bir tanıdığım jandarma tarafından aranıyor. Daha önce irtibatımı­z olmamasına rağmen aranan şahsı onlara götürmem için baskı yapmışlard­ı. Aranan kişinin üzerine yalan ifade vermemi istemişler­di. Bunu kabul etmediğim için cadde ortasında bunu yaptılar” dedi.

Karakola gidince engelli tuvaletine götürülüp kelepçelen­diğini iddia eden Türk, burada M.Ç, G. ve Hakan isimli personel ve isimlerini bilmediği

5-6 kişilik personel tarafından elleri kelepçeli şekilde 4-5 saat darbedildi­ğini ifade etti.

‘KARAKOLDAN AMBULANSLA ÇIKTIM’

Türk, son olarak G. isimli personelin yanına geldiğini ve “Senin ifadeni alıp göndereceğ­im. Bu daha fragman, Kemerhisar küçük yer, seninle görüşeceği­z, memleketi terk edeceksin ya da seni yakacağım” şeklinde tehditte bulunduğun­u aktardı. O sırada kapının açıldığını ve muhtarı gördüğünü belirten Türk, “Başım dönüyordu, istifra ediyordum. Ambulans çağırmalar­ını istedim. Karakoldan ambulansla çıktım” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye