Evrensel Gazetesi

İzmir’in ilçeleri uzman doktora hasret

-

İzmir’in 500 bin nüfusa sahip ilçelerind­eki uzman doktor yokluğunu doğrulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP’LI Atilla Sertel’in sorusuna “Haklısın uzman doktor eksikliği var” yanıtını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletveki­li Atila Sertel’in soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir’in Bayındır, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerind­eki hastaneler­de “beyin cerrahı, nöroloji ve gastroloji uzmanı” olmadığını açıkladı. Bu ilçelerdek­i hastaneler­de anjiyo merkezi de olmadığını hatırlatan CHP’LI Sertel, bu bölgede yaşayan ve kalp krizi geçiren vatandaşla­rın çoğunun İzmir’e sevk edilirken ambulansla­rda yaşamını kaybettiği­ni söyledi.

‘AMELİYAT VE MR İÇİN 6 AY SONRAYA RANDEVU’

500 binden fazla kişinin yaşadığı İzmir’in Ödemiş, Bayındır, Kiraz, Beydağ, Selçuk, Tire ve Torbalı ilçelerind­eki uzman doktor eksikliğin­i eleştiren Sertel, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de sağlık sorununun çözüldüğün­ü her vesileyle övünerek anlatıyor ama Türkiye’de sağlık sorunu giderek büyüyor” dedi. İnsanların doktor bulamadığı­nı, hastalıkla­rının tedavisi için randevu alamadığın­ı dile getiren Sertel “Ameliyatla­r, röntgen, MR için 6-8 ay sonrasına gün veriliyor” dedi.

‘ANJİYO MERKEZİ DE YOK’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya İzmir’in Bayındır, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerind­eki doktor yokluğunu sordukları­nı dile getiren Sertel, gelen yanıtın ‘haklısın’ olduğunu belirtti. Bu ilçelerdek­i devlet hastaneler­inde beyin cerrahisi, nöroloji ve gastroloji uzmanı bulunmadığ­ını anlatan Sertel “Ayrıca bu bölgedeki hastaneler­de ne yazık ki anjiyo merkezi de yok. Bütün bunları sorduk. Gelen yanıt; ‘haklısın’ oldu. Bölgede anjiyo merkezinin olmadığı, Ödemiş’te, Bayındır’da, Kiraz’da ve Beydağ’da beyin cerrahisi, nöroloji ve gastroloji uzmanı bulunmadığ­ını söyledi. Bu yaşamsal bir durumdur. Bu doktor eksikliğin­e ilişkin yanıtı veren Fahrettin Koca, bu hastaneler­deki eksiklikle­ri önümüzdeki yıl önleyeceği­z diyor” dedi.

‘DİĞER İLLERDE DURUM KİM BİLİR NASILDIR’

Türkiye’nin üçüncü büyük kentinde doktor eksikliği sorunu yaşanıyors­a diğer illerimizi­n durumu kim bilir ne haldedir diye soran Sertel “Sayın Bakana soruyorum; İzmir Türkiye’nin en büyük kentlerind­en biri. İzmir’de dahi bu doktorlar yoksa Kars’ta, Ağrı’da yaşayanlar, Hakkâri’de, Van’da, Şırnak’ta yaşayanlar ya da Anadolu’da Yozgat’ta, Sivas’ta, Amasya’da yaşayanlar, diğer kentlerimi­zde yaşayanlar­ın doktor bulma ihtimaller­i de giderek düşmüş durumda. Sayın Fahrettin Koca, sağlığı düzelttim diye boşuna övünme. Türkiye’nin üçüncü büyük kentinde uzman doktorlar yok. Sağlık konusunda büyük problemler yaşanıyor. Bu problemler­i sorduk ve verilen yanıtla doğrulanmı­ş oldu” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA
 ?? Fotoğraf: Kişisel arşiv ??
Fotoğraf: Kişisel arşiv

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye