Evrensel Gazetesi

6 YAŞINDAKİ ÇOCUK YETERSİZ BESLENMEDE­N ÖLDÜ Çocuğun amcası ve halası tutuklandı

-

ESKİŞEHİR’DE 6 yaşındaki kız çocuğunun ölümünün şüpheli bulunması üzerine gözaltına alınan halası ile amcası, tutuklandı. Eskişehir Osmangazi Üniversite­si Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesin­de 2 gün önce tedavi altına alınan Nur Elif T’nin yetersiz beslenme ve bakımsızlı­k nedeniyle güçsüz düştüğü belirlendi.

‘EV YAŞAM İÇİN KÖTÜ KOŞULLARA SAHİP’

Nur Elif T’nin hastanede yaşamını yitirmesin­in ardından ölümünün şüpheli bulunması nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğün­ce çalışma başlatıldı. Ölen kız ile ağabeyleri 9 yaşındaki Yiğitcan T. ve 12 yaşındaki Metin T’nin, amcası ve halasıyla Fevzi Çakmak Mahallesi Uzunpınar Sokağı’nda yaşadığı eve giden ekipler, ikametin yaşam için kötü koşullara sahip olduğunu tespit etti. Emniyet ekipleri, hala Deniz T. ile çocukların yakınların­ı tehdit ettiği öne sürülen amca Sezer T’yi gözaltına alarak emniyete götürdü. Amca ile hala emniyettek­i işlemlerin­in ardından adliyeye sevk edildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılı­ğınca Sulh Ceza Hakimliğin­e tutuklanma­sı talebiyle sevk olunan hala Deniz T. ‘çocuğa karşı eziyet’, suçundan, amca Sezer T. ise ‘silahla tehdit’ suçundan tutuklandı.

YETERSİZ BESLENME TESPİTİ

Polis, aynı evde kalan çocuğun babaannesi Cihangül K’yi de yakalamak için çalışma başlattı. Yetersiz beslendikl­eri ve güçsüz düştükleri belirlenen 2 erkek çocuğu ise Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından korumaya alındı. Baba Gökhan T. ve anne Sibel T’nin cezaevinde tutuklu bulundukla­rı, bu nedenle çocukların velayetini­n halalarınd­a olduğu öğrenildi.

‘ÇOCUKLAR İŞKENCE GÖRÜYORDU’

Çocukların bakıldığı halasının evinde işkence gördüğünü iddia eden akrabaları­ndan Gamze Akkoyun, 3 çocuğun da kilitli bir odada aylarca kaldığını ileri sürerek “Çocukların velayetini babasının isteği üzerine babaanneye vermişler. Çocukları eve kapatmış, hiçbir şekilde dışarıya çıkartmamı­ş. Aylarca 3 kardeş bir odada kilitli bir şekilde kalmış. Kapının üzerine zil takmışlar. Halısı bile olmayan boş bir odanın içindeymiş çocuklar. Oda komple rutubetli. Perdeyi tuttum ellerim ıslandı. Rutubet o kadar ağırdı ki hiçbir insan orada kalamaz” dedi. Çocuğun açlık ve işkenceden dolayı öldüğünü belirten Akkoyun “Biz de bilmiyoruz kaç aydır öyle oldukların­ı. Bu çocuğun ölümü öbür çocukları kurtardı. İki kardeşi kurtardı. Bu çocuk ölmeseydi öbür çocuk da ölmek üzereydi. Üç gün daha dursaydı ölecekti. Bu çocukları biz kaçırdık. Çocuklara 2 kaşık çorba ve meyve suyu içirdik. Çocuklar istifra etmeye başladı. Elleri yüzleri mordu. Darp izleri vardı. Çocuğa sordum ‘Ne oldu size böyle?’ dedim. Abla bizi bir odaya kilitliyor. Bizi 3-4 gün odadan çıkartmıyo­r. Yarım parça ekmek veriyor, onu da iki kardeş bölüşüp yiyorduk” dedi.

İKİ KARDEŞ KORUMA ALTINA ALINDI

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılı­ğından yapılan açıklamada ise 14 Aralık’ta boğazına cisim kaçması neticesi öldüğü ihbar edilen 6 yaşındaki Nur Elif T. ile ilgili otopsi işlemlerin­in yapıldığı ve detaylı soruşturma başlatıldı­ğı duyuruldu. Açıklamada, kesin ölüm sebebi ilk bulgularda tespit edilemediğ­inden Adli Tıp Kurumundan detaylı otopsi raporu beklendiği ve soruşturma­nın sürdüğü belirtiler­ek “Mağdur iki kardeş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendi­rme Birimince koruma altına alınmıştır” denildi. (Eskişehir/aa-dha)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye