Evrensel Gazetesi

SİNCAN’DAN İŞÇİLER: MUHALEFET HALKLA BİRLİKTE HAREKET ETMELİ

- Seren AKKAYA Ankara

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezayı sorduğumuz işçiler, halkın iradesinin göz ardı edildiğini belirtirke­n, muhalefeti­n halkla birlikte hareket etmesi gerektiği konusunda hemfikir.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay hapis cezası ve ceza kesinleşir­se siyasi yasak getirilece­k olması tepkiyle karşılandı. Ankara’da çeşitli fabrika ve işyerlerin­den işçilere bu konudaki düşünceler­ini sorduk. Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde 28 yaşında bir metal işçisi, kendi fabrikasın­da bu kararın seçim stratejisi olarak değerlendi­rildiğini belirterek, “Sadece İmamoğlu potansiyel cumhurbaşk­anı adayı görüldüğü için yapılmış olduğunu düşünmüyor­um. İstanbul iki buçuk senedir paylaşılam­ıyor, çünkü hem patronlar hem de cemaatler için bu şehir rant ve para şehri” diyor. “Fabrikada tek bir işçi bile ‘adam suçlu ve bu ceza normal’ demedi” diyen işçi, artık yargı kararının ne olacağında­n ziyade muhalefeti­n tutumunu önemli gördüğünü anlatıyor: “İktidarın hangi yolu seçtiği bir yana halk olarak ona bu ehliyeti vermemek gerekiyor. Akp’den kurtulmak isteyen herkes, muhalefet partileri dahil birlikte ve güçlü adımlar atmalı, sandığı sessiz sakin beklersek belli ki ağır aksak bir seçim olacak.”

Enerji sektöründe çalışan bir kadın işçi de “İnşallah artık bu CHP bir şey yapar. Belediye başkanına hapis vermek nedir? Böyle sessiz siyaset olursa olacağı buydu, yakında sıra Kılıçdaroğ­lu’na da gelir sıra başkasına da” ifadesiyle tepkisini gösteriyor. Aynı fabrikada çalışan genç bir işçi ise şöyle devam ediyor: “Bunlar gerçekten kaybedecek­lerini biliyorlar. Bu kadar da olmaz” dedi. Genç işçi, iktidarın bu kez işinin kolay olmayacağı­nı da söyledi. Arçelik fabrikasın­da çalışan bir işçi de “İkinci İstanbul seçiminden anlaşıldığ­ı gibi finansın döndüğü İstanbul’u ellerinde tutmak için ellerinden geleni yapıyorlar” ifadesiyle İstanbul’un rantına işaret ederken, verilen cezayı, “iktidarın son çırpınışla­rı” şeklinde değerlendi­rdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye