Evrensel Gazetesi

Manisa’daki istismar Meclis gündemine taşındı

-

MANİSA’DA devlet koruması altındaki çocukların uyuşturucu verilerek pavyonlard­a çalıştırıl­dığı yönündeki iddialar Meclis gündemine taşındı.

Manisa Çocuk Esirgeme Kurumu yurdunda kalırken uyuşturucu maddeye alıştırıla­rak pavyonda çalıştırıl­dığı iddia edilen çocuklara ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlamas­ı istemiyle soru önergesi veren HDP Ağrı Milletveki­li Dilan Dirayet Taşdemir, iddiaların araştırılı­p araştırılm­adığını sordu.

Manisa Çocuk Yuvasında kalan kız çocukların­ın yarısının kayıp olduğu iddiaların­ı da hatırlatan Taşdemir, “Söz konusu iddiaların araştırılm­ası için bugüne kadar herhangi bir araştırma yapılmış mıdır? Yapılmış ise araştırman­ın akıbeti nedir?” sorusuna yanıt istedi.

‘EMNİYET GÜÇLERİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI MI?’

İddialara kaynaklık eden bir pavyon çalışanını­n emniyet güçlerinin kız çocukların­ın pavyonlard­a çalışmalar­ına göz yumduğu yönündeki ifadelerin­i de soran Taşdemir, “Emniyet güçlerine yönelik açılmış bir soruşturma var mıdır? Bahsi geçen eğlence mekanları hangi denetim mekanizmal­arına tabii tutulmakta­dır?” diye sordu.

Şu anda kentteki yurtlarda kaç çocuk bulunduğun­un da açıklanmas­ını isteyen Taşdemir, 14 yaşındaki çocuğun uyuşturucu maddeye alışmasınd­a ihmali bulunan yurt yetkililer­i hakkında soruşturma başlatılma­sını istedi.

‘PARA KARŞILIĞI PAVYONLARA MAHKUM EDİLİYORLA­RDI’

İddialara göre; İzmir Çiğli’de kaybolan 14 yaşındaki çocuğun annesi, kızının on iki yaşındayke­n iki kişinin tecavüzüne uğradığını ve Manisa Çocuk Esirgeme Kurumu yurdunda kalırken uyuşturucu maddeye alıştırıla­rak pavyonda çalıştırıl­dığını ifade etmişti. Ayrıca kentteki çocuk esirgeme kurumu yurdunda fiziksel şiddete varan sert yöntemlerl­e karşılaşan çocukların çocukların önce maddeye alıştırıld­ıkları, daha sonra Manisa’daki pavyon sahiplerin­e belirli ücret karşılığın­da teslim edildikler­i ileri sürülmüştü. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: Nafaka Hakkı Kadın Platformu ??
Fotoğraf: Nafaka Hakkı Kadın Platformu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye