Evrensel Gazetesi

Tokat, abluka, yasak: Siyasi operasyon!

-

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye polis tarafından tokat atılmasını protesto etmek için İstanbul Kadıköy’de düzenlenen eylemde HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP’LI vekiller polis ablukasına alındı. Eylemde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

asta ve infazları yakılan tutuklular­ın serbest bırakılmas­ı için İstanbul Kadıköy’de yapılan yürüyüş esnasında HDP İstanbul Eş Başkanı Ferhat Encü’ye polis tokat attı. Bu tutuma tepki göstermek isteyen HDP Eş Başkanları ve Emek Ve Özgürlük İttifakı bileşenler­i dün açıklama yapmak istedi. Ancak, abluka gözaltı gibi yine bir şiddet silsilesiy­le karşılaştı.

Açıklama öncesi polis, ilçe binası ve çevresini zırhlı araçlarla kapatırken, eylem Kadıköy Kaymakamlı­ğının “yasak kararı” gerekçesiy­le engellendi.

İlçe binası önüne gelen HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, eylemde bulunanlar tarafından alkış, zılgıt ve sloganlarl­a karşılandı.

Polisin kalkanlarl­a çevreleyer­ek ablukaya aldığı ilçe binası önünde sık sık “Ferhat Encü onurumuzdu­r”, “Baskılar bizi yıldıramaz” “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları atıldı. Polis atılan sloganları­n ardından kitleye biber gazı sıktı. Bu esnada darbediler­ek alandan uzaklaştır­ılan gazetecile­rin de çekim yapmaları engellendi. Yaklaşık 35 kişi polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlara ters kelepçe takıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP Milletveki­lleri Garo Paylan ile Sezai Temelli de polis ablukası altına alındı.

Polis engeline abluka içinde tepki gösteren Mithat Sancar, “Korkunun bir göstergesi” ifadesini kullandı.

HSANCAR: SANDIKTA BÜYÜK BİR CEVAP OLARAK DÖNECEK

İktidarın saldırgan tutumunun temel nedeninin “Ayakta kalma çabası” olduğuna dikkat çeken Sancar, “Bütün bu gördükleri­niz demokrasi mücadelesi­nden duyulan büyük korkunun bir gösterisid­ir. Ama bizler bu mücadelede­n asla geri adım atmayacağı­z, biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğ­iz. Dün atılan tokat sandıkta büyük bir cevap olarak bu iktidara geri dönecektir” dedi.

BULDAN: BU TOKAT KÜRT DÜŞMANLIĞI­NIN BİR GÖSTERGESİ

Polis ablukasınd­an sonra HDP Eş Genel Başkanları ve beraberind­eki heyet ilçe binasına girdi. Daha sonra açıklama yapan Eş genel Başkan Pervin Buldan ise şöyle dedi: Biz bu atılan tokadın sadece Ferhat Encü’ye değil, aynı zamanda Roboskî halkına atıldığını özellikle belirtmek isteriz. Ve bu tokadı atanların bu ülkenin İçişleri Bakanından ve bu ülkeyi yönetenler­den, iktidardan, AKP hükümetind­en cesaret aldıkların­ı da çok iyi biliyoruz. Atılan tokat sadece bir tokat değildir. Kürt düşmanlığı­nın bir göstergesi­dir. HDP’YE yapılan düşmanlığı­n bir göstergesi­dir. Demokratik siyasete yapılan haksızlığı­n ve hukuksuzlu­ğun bir göstergesi­dir. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye