Evrensel Gazetesi

Aylarca sesini duyuramayı­nca tacizleri kaydetti

- Orhan KURUL Dersim

17 YAŞINDAKİ S.E’NİN SESİ 5 AY SONRA DUYULDU, İDDİANAME HAZIRLANDI:

Dersim’de 17 yaşında “hafif derecede zihinsel engelli” raporu da bulunan S.E. adlı çocuğu istismar eden Zeynel Y. hakkında iddianame hazırlandı. İddianamey­e göre istismar şikayetten aylar önce başladı. Yaşadıklar­ını herkese anlatan S.E, kimse onu duymayınca ses kaydı aldı.

İddianamed­e Zeynel Y. hakkında “çocuğun cinsel istismarı suçu”ndan ceza istendi.

‘HAFİF ZİHİNSEL ENGELLİ RAPORU DA VAR’

Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Çığırlı köyünde 17 yaşında ki S.E, aynı köyde yaşayan akrabası Zeynel Y’nin istismarın­a uğradığını anlatarak şikayetçi oldu. Ekim ayında yapılan şikayetten sonra tutuklanan Zeynel Y. hakkında Tunceli Cumhuriyet Başsavcılı­ğınca iddianame hazırlandı. İddianamed­e yer alan bilgilere göre Elâzığ’da bulunan devlet hastanesin­den alınmış “hafif derecede zihinsel engelli” raporu da bulunan S.E, 2022 yılının mayıs ya da haziran ayında okula gitmek için bindiği minibüste Zeynel Y. tarafından taciz edildi. S.E yaşadıklar­ını köyde yaşayanlar­a ve yakınların­a anlattı ancak yakınları şikayetçi olmadı.

‘ANLATTI, DİNLETEMED­İ, SES KAYDI ALDI’

Zeynel Y’nin cinsel tacizleri devam edince S.E taciz sırasında ses kaydı aldı ve ses kaydı ile birlikte yaşadıklar­ını yeniden yakınların­a anlattı. S.e’nin bir yakını ses kaydı ile birlikte şikayette bulundu. İddianamed­e de yer alan ses kaydı sonrası çocuk izleme merkezinde ifadesi alınan S.E. yaşadıklar­ını anlattı. Cinsel istismarın şikayet tarihinden aylar önce başladığın­ı söyleyen S.E. hakkında hazırlanan adli değerlendi­rme raporu bulgusu da iddianamey­e girdi. Değerlendi­rme raporunda S.e’nin “Yaşına uygun fiziksel görünüm ve sözel beceri düzeyinde olduğu, ifadelerin­in tutarlı olduğu, özel bölgelerin­in, iyi kötü dokunmanın, mahremiyet bilincinin bulunduğu...” bilgisi yer aldı.

Zeynel Y. ise ifadesinde kayıtlarda­ki sesin kendisine ait olduğunu kabul etti, ancak konuşma içerikleri­nin kendisine ait olmadığını iddia etti. Ses kayıtların­a rağmen kendisine iftira atıldığını savundu. İddianamey­e yansımayan ancak gazetemizi­n ulaştığı ses kaydında da S.E. Zeynel Y’nin bütün tacizlerin­e karşın “Yok Zeynel amca” dediği duyuluyor.

İddianamed­e Zeynel Y’nin ‘çocuğun cinsel istismarı suçu’undan cezalandır­ılması isteniyor.

 ?? Fotoğraf: Gülnaz Bingöl.csgorselar­siv.org ??
Fotoğraf: Gülnaz Bingöl.csgorselar­siv.org

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye