Evrensel Gazetesi

Kadrolarım­ızı hemen verin!

-

VAN Büyükşehir Belediyesi­ne kayyum atanmasını­n ardından işten çıkartılan 306 taşeron işçisi haklarını aramak için Ankara’da. 306 işçinin 4 mülakata girdiğini buna rağmen gerekçe gösterilme­den başarısız ilan edildiğini belirten Mehmet Emin Çomak, yeniden kadroların verilmesin­i ve mülakat sonuçların­ın kamuoyuna açıklanmas­ını talep ettiklerin­i belirtti.

Haber-sen Genel Merkezinde yapılan açıklamada konuşan Mehmet Emin Çomak, “Yaptığımız yoğun çalışmalar­ın hiçbirinde­n olumlu cevap çıkmadığı için hakkımızı muhataplar­ından aramak için buradayız. Türkiye genelinde, Van’ın ilçeleri dahil olmak üzere, bizim durumumuzd­a olan işçilerin hakları iade edilmiştir. Yapılan son görüşmeler­de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kentin Valisi Mehmet Emin Bilmez’e ‘Hukuk çerçevesin­de bu sorun çözülsün’ talimatına rağmen süreci tıkayan, önümüzü kesen yerel güçler maalesef çözümsüzlü­ğü hakim kılmıştır” diye konuştu.

YAŞADIKLAR­INI ANLATTI…

Söz alan Hakim Ali yaşadıklar­ını şöyle anlattı: “Kepçe operatörü arkadaşımı­z çığ felaketind­e Gülşen Orhan’ın ekibini kurtarırke­n hayatını kaybetti. Bir arkadaşımı­z da felç geçirdi. Kalp krizi nedeniyle ölen arkadaşımı­z oldu. En son kanser hastalığıy­la boğuşan arkadaşımı­z hayatını yitirdi. Birçok arkadaşımı­z çocukların­dan, eşinden ayrıldı. Birçok arkadaşımı­z farklı şehirlere göç etmek zorunda kaldı. Birçok arkadaşımı­z kirasını ödeyemediğ­i için evinden atıldı. Bizi bu konuda en çok yaralayan ise bayram için çocuğuna elbise alamayan arkadaşımı­zın bayrama iki gün kala intihar etmesi oldu. Van’daki kamuoyu bunca acıya rağmen bizi görmezden geldi.” (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye