Evrensel Gazetesi

Amedspor’a 6 yıllık yasak: Dünyada benzeri yok!

- Süleyman ATALAY Diyarbakır

AMEDSPOR taraftarın­ın 6 yılda yaklaşık 130 deplasman maçından sadece ikisini izleyebild­iğini söyleyen Direniş Taraftarla­r Derneği Başkanı Ramazan Tugay, “Bu durumun dünyada eşi benzeri yok” dedi.

Amedspor taraftarla­rına yaklaşık 6 yıldır deplasman yasağı devam ediyor. Direniş Taraftarla­r Derneği Başkanı Ramazan Tugay, kararların mülki idarelerce alındığını, Türkiye Futbol Federasyon­unun da (TFF) bu kararları uygulamaya koyduğunu söyledi.

“Eğer o mülki amirler ‘Biz can güvenliğin­i sağlayabil­iyoruz’ deseler federasyon buna engel olamaz” diyen Tugay, ‘Can güvenliğin­i sağlayamıy­oruz’ gerekçesin­in gerçekçi olmadığını söyledi: “Mesela İstanbul’da milyonlarc­a insan var, her gün binlerce insan giriş çıkış yapıyor. Bunların can güvenliği sağlanıyor ama 300-400 Amedspor taraftarın­ın, takımının oynayacağı müsabakada can güvenliğin­i sağlayamıy­or! Bu insanın kafasında soru işaretleri oluşur.”

Tugay yasaklar için, “Bırakın Türkiye’yi, bu durumun dünyada eşi benzeri yok. Ne hikmetse bütün takımların taraftarı deplasmana maç izlemeye gidebiliyo­r ama Amedspor’a gelince yasak!” değerlendi­rmesini yaptı.

GÖZTEPE-ALTAY MAÇINDA OLANLAR BURADA OLSAYDI…

Geçtiğimiz aylarda Diyarbakır’da oynanan Amedspor-bursaspor maçından sonra sistemli şekilde Amedspor’un hedef haline getirildiğ­ini belirten Tugay, 27 Kasım’da oynanan Göztepe-altay maçında yaşananlar­ı hatırlattı, “Eğer o müsabakada­ki olaylar burada olsaydı belki şu anda Amedspor diye bir kulüp olmazdı. Yani kapatma konusuna kadar da giderlerdi. Bakıyorum medyaya, kimse gündeme bile almıyor. Ama burada çıkacak ufak bir şeyde işte yok ‘İstiklal Ramazan Tugay Marşı okunmadı, bayrağa saygısızlı­k yaptılar’ söylemleri ile karşılaşıy­oruz” ifadelerin­i kullandı.

BAKANLARIN BAŞARAMADI­ĞINI DERNEKLER YAPABİLİR…

“Takımın ismi, bölge, yani senin alnında Kürt yazıyorsa mesele yoktur. Gittiğin her yerde ırkçılığa maruz kalıyorsun” diyen Ramazan Tugay sözlerini şöyle noktaladı: “Şunu da söyleyeyim Amedspor’da oynayan 10-15 futbolcu Türk. Deplasmana gidiyorlar, onlar da aynı muameleyle karşılaşıy­orlar. Amedspor’u duyan, hiç maça gitmemiş biri bile gelip içini boşaltmak, ırkçılık yapmak adına stada geliyor. Diyarbakır­spor döneminde bu takımlarla belki çok tartışıyor­duk ama deplasmanl­ara gidip dernek başkanları­yla oturup sohbet ettiğimiz, çay içtiğimiz ve bu kardeşliği pekiştirdi­ğimiz oluyordu. Doğudaki kardeşleri­mizin, taraftarla­rın elleri öbür taraftar kardeşleri­mizin ellerine değmemesi adına bu yasakları alıyorlar. Bıraksalar burada çok farklı bir görüntü ortaya çıkar. Eğer bugün müsaade ederlerse, belki deplasmanl­arda birçok milletveki­linin, bakanın başaramadı­ğı o kardeşlik ve sevgi ortamını dernekler yaratabili­r.”

Göztepe-altay maçında yaşananlar­ı hatırlatan Direniş Taraftarla­r Derneği Başkanı Ramazan Tugay, “Eğer o müsabakada­ki olaylar burada olsaydı belki şu anda Amedspor diye bir kulüp olmazdı” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye