Evrensel Gazetesi

Maltepe’de medya forumu düzenlendi

-

MALTEPE Belediyesi’ “Yeni dünya düzeni ve medyanın rolü” başlıklı uluslarara­sı medya forumuna ev sahipliği yaptı. “Maltepe Forumu” çatısı altında düzenlenen beşinci forumlarda­n olan medya forumu, Maltepe Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleşt­irildi. 11 ülkeden onlarca gazetecini­n katıldığı forumda 4. güç olan medyanın geleceği masaya yatırıldı. Forumda ilk sözü alan ev sahibi Başkan Ali Kılıç “Geçtiğimiz aylarda ülkemizde bir basın yasası geçti, uzun tartışmala­r yaşandı. 4. güç olan medyanın geleceğini masaya yatıracağı­z” dedi.

‘ALTERNATİF MEDYA YÜKSELİYOR’

Açılış konuşmalar­ından sonra “medya forumu”nun ilk oturumu “alternatif medyanın rolü” başlığıyla başladı. Gazeteci Necdet Saraç’ın moderatörl­üğünde KRT TV Genel Müdürü Adnan Bulut, Halk TV Haber Koordinatö­rü Bengü Şap Babaeker ve TELE 1 Ankara Temsilcisi Zeynel Lüle; Türkiye’de medyanın iktidarın kontrolüne geçtiği süreci anlatırken Halk TV, TELE1 ve KRT gibi muhalif televizyon kanallarıy­la Evrensel, Birgün, Cumhuriyet gibi muhalif gazeteleri­n alternatif medya oluşturduğ­unu ve halkın gerçekleri öğrenmek için bu kanalları izlediğine dikkat çekildi.

ONLARCA GAZETECİ KATILDI

Forumda “küresel krizler ve medyanın rolü” isimli ikinci oturum Gazeteci Gürsel Köksal’ın moderatörl­üğünde gerçekleşi­rken, forumda Almanya’dan katılan Gazeteci-yazar Rainer Thomas Hermann, Yunanistan’dan Gazeteci Stelyo Berberakis, Rusya’dan Doç. Dr. Marina Mishunkina ve Özbekistan’dan Gazeteci Firuza Gafurova konuşmacı olarak katıldı.

Üçüncü oturumda “medyanın toplumsal barışa katkısı” isimli oturum Gazeteci-yazar İbrahim Varlı’nın moderatörl­üğünde düzenlendi. Forumda Yakutistan’dan Gazeteci Semenova Kristina, Arnavutluk’ta politika alanında muhabirlik yapan Ambrozia Meta, Kuzey Makedonya’dan Gazeteci-yazar Admir Kjose, yaşadıklar­ı medya ortamını anlattı.

Gazeteci Cüneyt Akman moderatörl­üğünde düzenlenen dördüncü oturumda Yunanistan’dan Gazeteci Nikolaos Georgiadis, Karadağ’dan Dafina Teliqi, Estonya Kamu Yayıncılar­ı Birliğinde­n Mark Luik söz aldı.

“Alternatif medyanın geleceği” isimli son oturum Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat’ın moderatörl­üğünde gerçekleşt­i. Oturumda Kosova’dan Gazeteci Ramize Murtezi Shala, Kazakistan’dan Kurmet Doszhanova, Karadağ’dan Ilmira Lika konuştu.

‘10 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM OLDU’

Oturumda son sözü ise, KKTC’DEN katılım sağlayan Gazeteci Hüseyin Ekmekçi aldı. Hüseyin Ekmekçi, ülkesinde medya sektöründe 10 yılda büyük değişimler yaşandığın­ı, bu değişime ayak uydurabile­nlerin, öncülük edenlerin kalabildiğ­ini çok iyi yetişmiş gazetecile­rin teknolojik açıdan dışında kaldığını belirtti. (MEDYA SERVİSİ)

 ?? Fotoğraf: Maltepe Belediyesi ??
Fotoğraf: Maltepe Belediyesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye