Evrensel Gazetesi

‘Şebnem Hocaya özgürlük’ çağrısı

-

Hakkında başlatılan linç kampanyası­nın ardından tutuklanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, İstanbul’da bugün hakim karşısına çıkacak. Duruşma öncesi yapılan açıklamala­rda Şebnem Hoca’ya özgürlük istenerek bilimin yargılandı­ğı belirtildi.

İktidarın hedef göstermesi ve ardından başlayan linç kampanyası­yla tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, 8 haftadır özgürlüğün­den yoksun. Sincan Kapalı Kadın Cezaevinde tutulan Fincancı hakkında ‘örgüt propaganda­sı’ yaptığı iddiasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezası isteniyor. Bugün İstanbul Çağlayan Adliyesind­e hakim karşısına çıkarılaca­k olan bilim insanı, iyi hekim ve insan hakları savunucusu Fincancı için birçok kurumdan ‘Şebnem Hocaya özgürlük’ çağrıları yapılarak “Hekimler susmaz, TTB susturulam­az” denildi. Duruşma öncesi de dayanışma için adliye önünde

Fincancı için bir araya gelinecek.

‘BİLİM YARGILANIY­OR’

TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, hakkında 21 Ekim’de soruşturma başlatılan Fincancı’nın 23 Ekim’de Almanya’dan Türkiye’ye geri döndüğünü hatırlatar­ak, “Kaçma şüphesi ya da delil örtme şüphesi zaten yoktu, gereksiz bir tutuklama kararıyla 8 haftadır özgürlüğü kısıtlanmı­ş durumda” ifadelerin­i kullandı. Türkiye’de görülen birçok davada mahkemeler üzerinde siyasi bir baskının olduğunu dile getiren Bulut, “Bu hem Türkiye hem de adalet ve demokrasi açısından üzücüdür. Sokrates’i yargılayan hakimleri kimse hatırlamıy­or ama Sokrates

Fotoğraf: Burcu Yıldırım

Fotoğraf: Evrensel hepimizin hafızasınd­a. Burada da bilim yargılanıy­or. Umarım bu tutukluluk biter, bizler de hocamızla birlikte TTB olarak çalışmalar­ımızı yürütürüz” dedi.

ULUSLARARA­SI ALANDAN DESTEK

Duruşmaya Avrupa Hekimler Daimi Komitesi (CPME), İnsan Hakları İçin Hekimler, İşkence Mağdurları için Uluslarara­sı Rehabilita­syon Merkezi (IRCT) gibi 20’yi aşkın uluslarara­sı hekim ve insan hakları örgütünün temsilcile­ri ile Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, çok sayıda baro başkanı ve temsilcile­ri, TTB, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ile İnsan Hakları Derneği (İHD) avukatları katılacak. (Ankara/ma)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye