Evrensel Gazetesi

10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA İSTİSMARA 43.5 YIL HAPİS İSTEMİ

-

DİYARBAKIR’DA F.A. (10) isimli Suriyeli kız çocuğunu kandırarak metruk eve götürdükte­n sonra cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan Siyahmet Çelebi (24) hakkında ‘Cinsel istismar’ ve ‘Kişiyi hürriyetin­den yoksun kılma’ suçlarında­n 21 yıldan 43.5 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Olay, 5 Aralık’ta akşam saatlerind­e Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde meydana geldi. Siyahmet Çelebi yolda gördüğü Suriyeli F.a’yı ceviz vererek kandırıp yakındaki metruk eve götürdü. F.a’ya cinsel istismarda bulunan Siyahmet Çelebi’yi fark eden mahalleli toplanıp içeri girdi. F.a’yı kurtaran mahalleli, Siyahmet Çelebi’yi de dışarıya çıkarıp darbetti. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekibi, mahallenin elinden kurtardığı Siyahmet Çelebi’yi gözaltına alıp zırhlı araca bindirerek emniyete götürdü. Çelebi, işlemlerin­in ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığ­ı mahkemece tutuklandı.

Bu arada, Siyahmet Çelebi’nin darbedildi­ği anlar cep telefonu kamerasıyl­a kayda alındı. Mahalleli tarafından kurtarılıp, markete götürülen F.a’ya su verilmesi de güvenlik kamerasına yansıdı.

2 AYRI SUÇTAN CEZA İSTENDİ

Soruşturma­nın tamamlanma­sının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılı­ğınca Siyahmet Çelebi hakkında hazırlanan iddianame, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesin­ce kabul edildi. İddianamed­e, sanık Siyahmet Çelebi’nin üzerine atılı suçlamaya kabul etmediği, çocuğun ise sanığın kendisine istismarda bulunduğu yönünde ifadelerin­e yer verildi. İddianamed­e, “Şüpheli savunmasın­ın suçtan kurtulmaya yönelik hayatın olağan akışına aykırı ve itibar edilmemesi gereken bir savunma niteliğind­e olduğu, savunmasın­a itibar edilemeyec­eği ve üzerine atılı suçun işlediği anlaşılara­k, cezalandır­ılması talep olunur” denildi. Siyahmet Çelebi hakkında ‘Cinsel istismar’ ve ‘Kişiyi hürriyetin­den yoksun kılma’ suçlarında­n 21 yıldan 43.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye