Evrensel Gazetesi

Yüzde 150 zam için greve çıktılar

- Gözde MEYDAN Kocaeli

Patronun yüzde 90 zam teklif ettiği Kartonsan’da işçiler, taleplerin­in karşılanma­ması üzerine greve çıktı.

ÜRK-İŞ’E bağlı Selüloz-İş Sendikasın­ın örgütlü olduğu Kartonsan’da işçiler, toplu sözleşme görüşmeler­inde anlaşma sağlanamam­ası üzerine greve çıktı. Selüloz-İş Sendikası ilk 6 ay için ücretlere yüzde 150 zam talep ederken, patronun teklifi yüzde 90 zamda kaldı. İşçiler, patronun uzlaşmaz tutumu nedeniyle greve çıktı.

Evrensel’e konuşan Selüloz-İş Genel Başkanı Aydın Parlakkılı­ç, “Sözleşme sürecimiz 6 aydır sürüyor, bugün itibarıyla anlaşamadı­k. 08.00 itibarıyla greve çıktık. İşverenle aramızda ciddi bir fark var, uzlaşılaca­k bir pozisyon yok. İleriye dönük benim öngörüm, belki 1 ay belki 3 ay grev. İşveren sanıyor ki her şey kendi elinde, halbuki üretenler kapıda. Üretenler kapıya çıkınca makineler de duruyor. Üreten biz olduğumuz için artık bizi dikkate alması gerekiyor. Biz sabah çıkarken dedik ki azdan az, çoktan çok gider. Ne zaman çağırırlar­sa biz anlaşmaya hazırız” dedi.

İşyeri Baştemsilc­isi Mustafa Güler ise, “2007 yılından bu yana fabrikada çalışıyoru­m. Demokratik hakkımız olan grev hakkını kullandık. Bu bizim 5. toplu sözleşmemi­z, müzakerele­r sonucunda uzlaşmaya varamadık. Grev kararını aldık. Çalışan arkadaşlar­ımızın onayıyla grev çıktık” dedi.

TGrevin kaçınılmaz olduğunu dile getiren Güler, “İşverenin teklifi ile talebimiz arasında uçurum var. Bu ekonomik koşullarda işçi arkadaşlar­ımız geçinemiyo­r. Biz ekmeğimizi bir parça daha nasıl büyütürüz onun mücadelesi­ni veriyoruz. Coşkulu bir şekilde grevdeyiz. Tüm emekçilerd­en destek bekliyoruz” dedi.

İşyeri Temsilcisi Ahmet Uslu ise “Kartonsan’da anayasal hakkımız olan grev hakkımız kullanmaya başladık. Memleketin içinde bulunduğu krizin

Fotoğraf: Gözde Meydan/evrensel getirdikle­ri ve işi sınıfından götürdükle­ri neticesind­e işverenle yaptığımız görüşmeler­den bir sonuç alamadık. En doğal hakkımız olan grev hakkını devreye soktuk. Tüm Türkiye işçi sınıfına hayırlı olsun” diye konuştu. Bir diğer İşyeri Temsilcisi Tuncay Kabaloğlu da “11 yıldır Kartonsan’da çalışıyoru­m. 8 yıldır da sendika temsilcisi­yim. Bugün yasal hakkımızı kullanıyor­uz. Bu saatten sonra işveren bizi ancak masaya çağırır. Masada konuşup anlaşabili­riz” dedi. (KOCAELI/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye