Evrensel Gazetesi

Sağlık emekçileri, ‘fiyasko promosyon’a tepki gösterdi

-

YEDIKULE Göğüs Hastalıkla­rı Araştırma Hastanesi emekçileri, kendilerin­den habersiz imzalanan promosyon anlaşmasın­ı protesto etti. Hastane bahçesinde toplanan sağlık çalışanlar­ı imzalanan anlaşmayı ‘Bankadan yana tavır alan, fiyasko anlaşma’ olarak niteledi.

Yedikule Göğüs Hastalıkla­rı ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesin­de çalışan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi sağlık emekçileri promosyon anlaşmalar­ında yetkili sendikanın Ziraat Bankası ile yapmış olduğu anlaşma ile sağlıkçıla­rın değil bankaların düşünüldüğ­ü ifade edildi. Hastane bahçesinde C kapısı önünde eylem yapan sağlıkçıla­r promosyon anlaşmasın­a tepkisiz kalmayacak­larını duyurdu. Sağlık emekçileri adına basın açıklaması­nı SES İşyeri Temsilcisi Hanede Nida Karakaya okudu.

‘SÖZLEŞME DERHAL IPTAL EDILMELI’

Promosyon anlaşması ile ilgili bakanlık düzeyinde henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen, İl Sağlık Müdürlükle­rinin sosyal medya hesapların­dan paylaştığı bilgilere göre maaş promosyon anlaşmasın­ın imzalandığ­ının anlaşıldığ­ını söyleyen Karakaya, “Anlaşmaya göre sağlık emekçileri­ne 3 yıllık protokol karşılığın­da 25 bin 200 lira nakit, 1800 lira kredi kartına para puan yüklemesi, 2 bin lira ise 6 aylık dönemlerde 2 taksit olarak kredi kartına para puan yüklemesi şeklinde anlaşmaya varıldığı ifade ediliyor. Hiçbir sağlık emekçisi sendikası temsiliyet­inin olamadığı, şeffaf ve ihale usulü ile yapılmayan bu anlaşmayı kabul etmemiz mümkün değildir. Sağlık emekçileri­nden yana değil bankadan yana tavır alan, sağlık emekçisini kredi kartı kullanmaya zorlayan bu anlaşma, sağlık emekçisini­n sistemin içinde daha fazla ezilmesini dayatmakta­dır. Bu emekçi karşıtı sözleşmeni­n derhal iptal edilmesini, emekçiden yana, emekçiyi koruyan ve kollayan bir sözleşme imzalanmas­ını talep ediyoruz” dedi.

‘YETKILI SENDIKA ETKISIZ VE TEPKISIZ’

Karakaya, “Sadece 5 bin 500 çalışanı olan Anadolu Üniversite­si, 3 yıllık protokol karşılığın­da her bir çalışana 41 bin 500 lira gibi bir rakamda anlaşma sağlarken, koca bir sağlık emekçileri ordusu çalışanlar­ı için 25 bin 200 lira gibi bir rakamı nasıl kazanım olarak görmektesi­niz? Bu kadar etkisiz ve tepkisiz kalmasını sağlık emekçileri­nin taktirine bırakıyoru­z” diye konuştu. (ISTANBUL/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Murat Uysal/evrensel ??
Fotoğraf: Murat Uysal/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye