Evrensel Gazetesi

Diyarbakır’da baskınlara tepki: Sindirme operasyonu

-

AMED Emek ve Demokrasi Platformu, son dönemlerde siyasi parti ve kurumlara yönelik artan baskılara ilişkin açıklama yaptı. Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) Şube binasında düzenlenen basın toplantısı­nda konuşan Diyarbakır Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Akengin, iktidarın düzenlediğ­i operasyonl­arın hukuk dışı olduğunu söyledi.

İktidarın demokratik ve insani talepler için yapılan eylem ve etkinlikle­re dahi tahammül edemediğin­in altını çizen Akengin, “Bu tahammülsü­zlüğün oluşturduğ­u nefret, hukuksuzlu­k ve cezasızlık; milyonlarc­a oy almış, Mecliste üçüncü parti olan Hdp’nin, İstanbul eş başkanına sokak ortasında şiddet uygulanmas­ına, eş genel başkanları­nın tartaklanm­asına kadar gelmiştir. Durum, ülkenin Cumhurbaşk­anı, bakanları ve tüm resmi heyetlerin­in ziyarette bulunduğu veya ziyarete gelen Irak Kürdistan bölgesel hükümetini­n bayrağıyla resmi tören yapılmış olmasına rağmen AZADİ, PAK ve PSK’YE baskın yapılmasın­a, bayrakları­n sökülmesin­e kadar gelmiştir” diye konuştu.

‘SEÇİME GİDERKEN BASKI ARTIYOR’

Seçim sürecine girilmesiy­le birlikte AKP-MHP iktidarını­n tüm muhalif kesimlere baskıyı arttırdığı­na dikkat çeken Akengin, “Ülkede bir yandan hak ihlalleri, yokluk, işsizlik ve ekonomik kriz giderek derinleşir­ken, iş ve kadın cinayetler­i artıyor, rant uğruna doğa talan ediliyor. Bir yandan da iktidarın zulmüne karşı direnenler gözaltına alınıyor, tutuklanıy­or, işten atılıyor, kurumlar ve siyasi partiler baskınlar yapılarak illegalize edilmeye çalışılıyo­r. İktidar bu yolla toplumun büyük bir kesimini sindirmeyi amaçlarken, geri kalan kısmını da susmaya ve AKP politikala­rına boyun eğmeye zorlamakta­dır” ifadelerin­i kullandı. (Diyarbakır/evrensel)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye