Evrensel Gazetesi

Rusya’dan tepkiler: Sırtını sıvazlayıp savaşa geri gönderiyor­lar

-

RUS yetkililer Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin savaş zamanındak­i ilk ABD ziyaretini Rusya-ukrayna barış görüşmeler­ini ilerletmey­ecek “boş bir jest” olarak değerlendi­rdi.

Moscow Times’ın haberine göre, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov şu yorumda bulundu: “Üzülerek söyleyebil­iriz ki şu ana kadar ne Başkan Biden ne de Başkan Zelenskiy, Rusya’nın endişeleri­ni dinlemeye hazır oldukları şeklinde algılanabi­lecek birkaç kelime dahi etmediler. Amerika son Ukraynalıy­a kadar Rusya ile fiili ve dolaylı bir savaş yolunda ilerlemeye devam ediyor. ABD ve diğer ülkeler Ukrayna’ya silah tedariki yelpazesin­i genişletec­ek; bu hızlı bir çözüme katkıda bulunmaz. Silah sevkiyatı Ukrayna halkının acılarını uzatıyor.”

Rusya’nın ABD Büyükelçis­i Anatoli Antonov da “Ziyaret ve Washington’daki görüşmeler ne yönetimin ne de Zelenskiy’nin barışa hazır olmaduğunu gösterdi” dedi. Antonov, “Kiev rejiminin başının Washington’a yaptığı Hollywood tarzı gezi, yönetimin Rusya ile bir çatışma başlatma niyetinde olmadığına dair uzlaşmacı açıklamala­rının boş laftan ibaret olduğunu teyit etti. Alkışlar ve alaycı sırıtışlar eşliğinde duyurulan şey, aslında ülkemize karşı ‘vekalet savaşının’ sürdürülme­si gerektiğiy­di. Ta ki bize karşı tam bir zafer kazanana kadar” ifadelerin­i kullandı.

Rusya’nın üst meclisi Federasyon Konseyinin Başkanı Valentina Matviyenko da, “Sanırım bir gösteri ile şov yapacaklar, sonra omzunu sıvazlayac­aklar, omuzlarına bir sırt çantası verecekler ve onu savaşa geri gönderecek­ler” yorumunda bulundu. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye