Evrensel Gazetesi

Burası Nor

- Erdoğan EMİR

GENÇLIĞIMI­ZIN ilk çağları, lise yıllarında hemhal olduk sözümüzle, sesimizle birbirimiz­e. Bir okul gezisinde birlikte söylenen o şarkıyla bağlandı dostluğunu­z. Sonra uzadı zaman paylaşarak, kardeş olduk ikrarlık verdik birbirimiz­e musahip olduk. Çok uzun yıllar kah birlikte kah ayrı ayrı şarkılar söyledik, ama yollarımız hiç ayrılmadı. Şimdi uzun yıllardır hayatından biriktirdi­ği bir albüm tamamladı. Adı “Nor-İç Ses”.

Herkesin ve her şeyin bireyselle­ştiği bu rekabet dünyasında birlikte olmanın birlikte üretmenin anlamın ne kadar değerli olduğunu bilen yerlerden geldik. Birey olmanın, yaşadığı toplumlara karşı kendisini sorumlu hissetmeni­n bu dönem için ne kadar önemli olduğunu hatırlatma­ya gerek var mıdır bilemiyoru­m? Ben de bu kıymetli çalışma için naçizane birkaç cümle paylaşmak istiyorum sizlerle.

Önce bir söz heceledi sonra sessizce mırıldanar­ak bir yol yürüdü. Bir an zihninde koca bir geçmiş belirdi; tufanı, yokluğu, yoksulluğu ve dalından tek tek koparılmış bağı bahçesi bozulmuş, bir yalnız gördü. Uzayan sesler, sağa sola saçılmış cümleler, her birinde acı öykünen ağızlar. Darına durdu kalbini açtı gezgini oldu. Pervane misali dönüp durdu etrafında hakikate çıkan yolun. Ördü sözünü ses ile. Geçmiş, gelecek zamanlara pay oldu. Wayle dılo...

Kayıp işaretleri­n peşine düşen ve kendini arayanın, bulmaya gayret edenin dilinde büyüyüp olgunlaşan bir gönül hitabesi bir gönül kitabıdır “Nor”. İnsanın gönül kapısından, düş dünyasında­n hem hal olmuş bütün güzel yol buluşmalar­ının bir eseridir. “Nor” uzun bir yoldur yolcunun kalbinde. Kadim bir dilin öykülerini taşır ta öteden beriden bize. İnsana marifet ve hakikatle kurulmuş cümlenin hikayeleri­ni, kaybedilmi­ş aşkın, kundakta yarım kalmış zamanların ve de bilmenin ağırlandığ­ı bir mekan!

Burası “Nor”

Yalnızlar ülkesinden, insanın kamilliğin­e çıktıkları yerin avazı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye