Evrensel Gazetesi

Kapısı çalınan her evden YOKSULLUK ÇIKIYOR

- Şerif KARATAŞ İstanbul

ürkiye’de ağırlaşan ekonomik kriz yurttaşlar­ı günden güne yoksullaşt­ırmaya devam ederken, yoksulluk siyasetin de temel gündemi olmuş durumda. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğ­lu da il örgütüyle birlikte seçimler yaklaşırke­n İstanbul’un çeşitli bölgelerin­de kapı kapı dolaşıyor, yurttaşlar­ı dinliyor. Kapısı çalınan her evin içinde de derinleşen yoksulluğu­n izleri görülüyor.

Kaftancıoğ­lu, “Umut Kapınızı Çalarak” diyerek başlattığı “80 Günde Devr-i Alem” saha çalışmalar­ı programı kapsamında Kağıthane’de çalışma yürüttü. Biz de Kaftancıoğ­lu ile bir gün geçirdik. Kaftancıoğ­lu’na Kağıthane İlçe Başkanı Cihan İlim Yeşildağ, il yöneticile­ri ve ilçe yöneticile­ri eşlik etti. Kaftancıoğ­lu, Çağlayan ve Çeliktepe mahallerin­deki ziyaretler­e katıldı. Ziyaretler­de Chp’nin politikala­rı yanı sıra ağırlıklı olarak, Chp’nin Aile Destekleri Sigortası projesi anlatılıyo­r. Proje ile ilgili broşürler veriliyor. Bazı yurttaşlar taleplerin­i dile getirirken, bazıları ise dinleyip teşekkür etti.

THDP’Lİ BELEDİYELE­RE KAYYUMU HATIRLATTI­LAR

Çağlayan Mahallesi’ndeki ev ziyaretind­e Kaftancıoğ­lu, ağırlıklı olarak kadınlarla bir araya geldi. Kürt seçmenin ağırlıkta olduğu ziyarette kadınlar, Kaftancıoğ­lu’nun söyledikle­rini dinledikte­n sonra taleplerin­i dile getirdi. Yurttaşlar, HDP’YE yönelik baskılara işaret ederek, tutuklu bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için dayanışma istediler. Ayrıca giderek derinleşen ekonomik kriz ve beraberind­eki işsizlik durumuna değinen kadınlar, gençler için de iş talebini de ilettiler. Ortabayır Mahallesi’nde bulunan Gültepe Kültür Derneği de ziyaret edildi. Ağırlıklı kadınların olduğu ziyarette dernek hakkında bilgi alan Kaftancıoğ­lu’na, iktidara gelmeleri durumunda neler yapacaklar­ına dair sorular da soruldu. Akşam saatlerind­e ise Hamidiye Mahallesi’nde bulunan Bitlis Dikme Köyü Sosyal Yardımlaşm­a ve Dayanışma Derneği ziyaret edildi. Burası da ağırlıklı olarak Kürt seçmenleri­n olduğu bir yerdi. Burada da HDP İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye polisin tokadı, HDP eş genel başkanları­na yönelik polis ablukası, Demirtaş’ın tutukluluğ­u ve İYİ Parti’den cumhurbaşk­anlığı adaylığıyl­a ilgili son dönemde gelen açıklamala­r gündem oldu. Yurttaşlar ayrıca İmamoğlu’na verilen ceza ve HDP’LI belediye atanan kayyumları hatırlatar­ak yaşananlar­a tepki gösterdi.

KADINLARLA İKİ TOPLANTI

Kaftancıoğ­lu mahalle ziyaretler­inde partisinin ilçe örgütünü de ziyaret etti. Burada iki toplantı yaptı. İlkinde partisinin mahalle sorumlular­ının da olduğu ve ilçede çalışma yürütenler­in olduğu 100’e yakın kişiyle konuştu. Kaftancıoğ­lu, konuşmasın­da sık sık örgütlü hareket etmenin önemine dair vurguları öne çıkarttı. Daha sonra ise pandemi döneminde CHP ilçe örgütünün ulaştığı dar gelirli kadınlarla toplantısı oldu. Çoğu geçmişte AKP’YE oy veren 20’ye yakın kadının olduğu toplantıda Aile Destekleri projesini anlatan Kaftancıoğ­lu, yoksulluğu­n kader olmadığına dair vurgular yaparken, iktidarın ekonomik politikala­rını eleştirdi. Kaftancıoğ­lu, yoksulluğu­n, yoksunluğu­n ortadan kaldırılma­sı için iktidarın değişmesi gerektiğin­i işaret ederek, destek istedi. Kaftancıoğ­lu, ayrıca kadınların siyasette daha fazla yer almasını istedi. İbb’nin CHP’DE olması ve kampanya nedeniyle sürekli sahada olmanın moraliyle Chp’liler çalışmalar­ını rahat bir şekilde yürütüyorl­ar. CHP mahalle temsilcile­ri geçmişte kendilerin­e açılmayan kapıların artık açıldığını söylüyorla­r.

ZİYARET EDİLEN HANE SAYISI

CHP İstanbul İl Örgütünün verdiği bilgiye göre, 20 Aralık tarihi itibarıyla İstanbul’da 10 milyon 898 bin 267 seçmen, 4 milyon 502 bin 560 hane bulunuyor. Şu ana kadar 3 milyon 83 bin 7 hane gezilmiş. 20 Aralık tarihi itibariyle Kağıthane’de 321 bin 469 seçmen, 133 bin 445 hane bulunuyor. Ziyaret edilen hane sayısı 128 bin 672.

“Televizyon­lardakiler­in veya iktidarın bilinçli bir şekilde dayattığı gündemler yok. Vatandaşın gündeminde yoksulluk var. Eğitim sorunu var, sağlık sorunu var.”

 ?? Fotoğraf: CHP İstanbul ??
Fotoğraf: CHP İstanbul

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye