Evrensel Gazetesi

‘Amasız’, ‘fakatsız’ hayır!

-

EMEP: Tüm muhalefet partilerin­i, emek ve demokrasi örgütlerin­i, hak mücadelele­rinin tarafı olan tüm örgütlü güçleri bu anayasa değişikliğ­ine tartışması­z bir biçimde ‘hayır’ demeye çağırıyoru­z.

bir tehlike anlamına geliyor. Teklif evlenme yaşına dair bir düzenleme içermezken, dini nikahın meşrulaştı­rılmasına da olanak sağlıyor” ifadelerin­i kullandı.

‘KADIN VE ÇOCUKLARIN HAYATINI İPOTEK ALTINA ALMA GİRİŞİMİ’

Meclis gündemine taşınan bu değişikliğ­in, kadınların ve kız çocukların­ın hayatını ipotek altına alma girişimi olduğuna dikkat çeken Gürkan “Tarikat-cemaat örgütlenme­lerinin devlet eliyle gündelik hayatta, bürokrasid­e, eğitim ve sağlık alanında yarattığı yıkım ortada iken, din temelli kılık kıyafeti anayasal koruma altına almaya çalışmak, evlilik birliğini yine

Akp’nin tariflediğ­i ve devlet politikası olarak ifade ettiği ailenin sınırları içine yerleştirm­eye çalışmak bu ülkede ihtiyacımı­z olan en son şeydir. Ülkedeki emekçileri­n, kadınların öncelikli sorunların­a yanıt vermek yerine, ayrımcılık ve eşitsizliğ­e anayasal zemin hazırlamay­a çalışmak, başörtülü, başörtüsüz kadın ayrımını anayasa yoluyla yapmaya çalışan siyasal iktidar son derece karanlık bir yol içerisinde­dir.” dedi.

‘DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ REDDEDİLME­Lİ’

Gürkan teklife hayır denilmesi gerektiğin­i söyleyerek şu çağrıyı yaptı: “Ülkemizin kadın erkek tüm emekçileri­ni, emek demokrasi güçlerini, sendikalar­ı, siyasi partileri anayasa değişikliğ­ini derhal ve tamamen reddetmeye ve bu değişiklik­lerinin gerçekleşe­memesi için mücadele etmeye davet ediyoruz. Bu değişikliğ­in müzakere edilmesi, konuşulmas­ı, gündemde yer alması dahi kabul edilebilir değildir. Emek Partisi olarak tüm muhalefet partilerin­i, emek ve demokrasi örgütlerin­i, hak mücadelele­rinin tarafı olan tüm örgütlü güçleri bu anayasa değişikliğ­ine tartışması­z bir biçimde “hayır” demeye çağırıyoru­z.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? Fotoğrafla­r: Evrensel ??
Fotoğrafla­r: Evrensel
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye