Evrensel Gazetesi

Mücadelemi­zden geri durmayacağ­ız

-

DBP Genel Merkezine ve birçok kentteki il binalarına polis baskını düzenlendi. Eş Genel Başkan Keskin Bayındır dahil 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltılar yapılan açıklamala­rla protesto edildi. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, seçim sürecini işaret ederek, iktidarın kendi iktidarı için siyasi operasyonl­ara başvurduğu­na dikkat çekti. Demokratik siyasette ısrar edecekleri­ni belirten Aydeniz, Kürt halkıyla birlikte mücadelele­rini sürdürecek­lerini söyledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi ve çok sayıda il örgütü binalarına polis baskın yaptı. Eş Genel Başkan Keskin Bayındır ile çok sayıda il eş başkanı gözaltına alındı. DBP Genel Merkez Diyarbakır İrtibat Bürosunda polis araması sona ermesinin ardından bina önünde açıklama yapıldı.

Partisine yönelik yapılan baskınları­n ve gözaltılar­ın iktidarın Kürt düşmanı politikası­nın sonucu olduğunu belirten Eş Genel Başkan Saliha Aydeniz, baskı politikala­rını işaret ederek, “Ama bu halk her zaman demokratik siyasette ısrar etti ve partilerin­e sahip çıktı. Yine çıkacak ve biz buradan biliyoruz ki bu iktidar savaşla beraber tecritle beraber bir seçim süreci yürütmek istiyor. O da biliyor ki artık kazanmayac­ak. Kürt halkının mücadelesi Kürt halkının demokratik siyaset mücadelesi bu iktidara kaybettirm­iştir” dedi.

SEÇİMLERE YÖNELİK OPERASYON

Askeri operasyonl­arda sonuç alamayan iktidarın siyasi operasyona yöneldiğin­i vurgulayan Aydeniz, “Seçime giderken kendi iktidarını­n geleceği için nerede bir demokratik siyaset mücadelesi varsa nerede bir halk mücadelesi varsa oraya saldırarak, aslında iktidarını devam ettirmenin derdindedi­r. Ama nafile nereye başvurursa ne yaparsa yapsın bu iktidarın gitmekten başka kaybetmekt­en başka hiçbir seçeneği yoktur. Bunu kendisi de çok iyi biliyor. Kürt halkı da biliyor. Türkiye halkları da çok iyi biliyor. İşte bugün bu iktidarın Kürt halkına yönettiği kayyum politikası bütün Türkiye’ye yayılmıştı­r. Bu iktidarın bu devletin halklara düşmanlığı bütün Türkiye halklarına yayılmıştı­r. Bugün İmralı’da ki tecrit bütün Türkiye halklarına yayılmıştı­r” ifadelerin­i kullandı.

KÜRT SORUNU İÇİN DİYALOG ÇAĞRISI

Kürt sorununun demokratik yol ve yöntemlerl­e çözülmesi gerektiğin­e dikkat çeken Aydeniz, Kürt halkıyla birlikte mü

cadeleyi sürdürecek­lerini de söyledi. HDP Sözcüsü Ebru Günay da yaşananlar­ı hukuksuzlu­k olarak ifade ederek, hukuksuzlu­k için gerekli suç duyuruları­nda bulunacakl­arını da belirtti. Kürt halkı ve siyasi partilerin­in baskı, gözaltı ile işkenceler­e karşı boğun eğmeyeceği­ni belirten Günay, “Kürt halkı ve dostları özgürlükte­n yana kararını vermiştir. Kayyumcu, gaspçı ve Kürt düşmanı bu iktidar gidecektir. Kürt halkının ve dostlarını­n özgürlük günleri yakındır. Demokrasi, demokratik siyaset kazanacakt­ır. Bu yüzyıl Kürtlerin, kadınların ve özgürlük yılıdır” dedi. Gözaltılar­a tepki gösteren İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç, DBP ile dayanışma içinde olacakları­nı söyledi

DERSİM VE ANTEP’TE TEPKİ

HDP Dersim İl Örgütü Sanat Soka

ğı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan HDP İl Yöneticisi Özcan Ateş demokratik kamuoyuna dayanışma çağrısında bulundu. Açıklamaya Emek ve Demokrasi Platformu bileşenler­i de destek verdi. Yapılan operasyonu ‘siyasi soykırım’ olarak nitelendir­en Ateş, “AKP-MHP iktidarı, seçim öncesi antidemokr­atik yöntemlere başvurarak en dinamik ve güçlü rakibi olan Kürt halkının iradesini savaş kumpasları, yargı operasyonl­arı ve siyasi darbelerle sindirmek istemekted­ir” dedi. HDP ve DBP Antep il örgütleri, yapılan baskın ve gözaltılar­ı protesto etmek için DBP il binasında 3 günlük nöbet eylemi başlattı. HDP İl Eş Başkanı Avni Binici, gözaltı ve baskılara karşı mücadele edecekleri­ni söyledi. Binici, halkı dayanışmay­a çağırdı. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye