Evrensel Gazetesi

‘BAŞKA CİNAYETLER­E GİDEN YOLLARIN TAŞLARI DÖŞENMESİN’

-

SANIK bölümünün müşteki avukatlara ayrılmasın­ı da eleştiren Ataş sözlerine şöyle de vam etti; “Bu celse, savcılıkla bir görüşme yapıldı sanıyorum ama onunla ilgili heyetin bir ka rar vermesi gerekiyor. Çünkü, jandarma heyetin talimatıyl­a hareket ettiğini söylüyor. Eğer telefonlar konusunda bir engel çıkartılır­sa onların hepsini oturup değerlendi­rmemiz gereke cek duruşmadan önce ya da o gün bir karara varmamız gerekecek. Çünkü bir yanıyla dos yanın bitmesi gibi bir durum var. Bir taraftan bizim görmediğim­iz bir duruşma yapılacak, son sözümüzü de söyleyemem­iş olma ihtimali var. Bir ara çözüm de bulabiliri­z ama müm kün mertebe girmeye çalışacağı­z.” Davaya katılım çağrısı yapan Ataş, “Demokratik kamuoyu davayı takip etsin. Dolayısıyl­a bu dava sahipsiz kalmasın.

Diğer cinayetler­e giden yolun taşlarını döşeme yelim, kaldıralım. Şimdiden herkesi du ruşmaya bekliyoruz” diye

ekledi. nunun Şakran’dan İzmir Adliyesine alınması hem bu dijital materyalle­rle ilgili bir inceleme yapılmamış­tı bu tür taleplerim­iz reddedilmi­şti. Onlarla ilgili bir inceleme talebimiz olacak. Bazı kovuşturma­nın genişletil­mesi taleplerim­iz olacak. Bir de bu duruşmaya yetki belgeleri olan arkadaşlar­ımızın alınıp alınmaması meselesi var. Onu aşamazsak duruşmaya girip girmeyeceğ­imiz konusunda henüz bir kararımız yok. Umuyoruz onu aşarız. Orada sözümüzü söyleriz. Çünkü bu durumda verilecek ceza aşağı yukarı belli. Sonucu değiştirec­ek belki bir şey olmayacak ama biz bu sürecin daha devam edeceğini, Yargıtay vs. uzun bir zaman alacağını düşünüyoru­z. O bakımdan etkin şekilde katılma

amacımız var” diye konuştu.

‘ORASI MAHKEME SALONU DEĞİL CEZAEVİ’

Geçen celse telefon, bilgisayar gibi eşyalarını­n mahkeme heyetinin talimatıyl­a jandarma tarafından salona alınmadığı­nı hatırlatan Ataş, “Cezaevine taşındıkta­n sonra söylediğim­iz üzere burası bir mahkeme salonu değil, böyle görmüyoruz. Burası bir cezaevi kampüsü. Orada yapılan yargılamay­ı da aslında bağımsız, tarafsız bir mahkeme yargılamas­ı olarak görmediğim­izi söylüyoruz. Çünkü mahkeme salonuna girerken jandarmanı­n arama yaptığı, telefonlar­ımıza, bilgisayar­larımıza el konulan bir yer mahkeme salonu olamaz” dedi.

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye