Evrensel Gazetesi

Şebnem Hoca’ya özgürlük, TTB’YE dokunma!

-

TTB Merkez Konseyi, tutuklu olan başkanları Şebnem Korur Fincancı’ya özgürlük için 29 Aralık’ta görülecek davaya katılım çağrısı yaptı.

ürk Tabipleri Birliği (TTB) Merkezi Konseyi, 29 Aralık Perşembe günü Çağlayan Adliyesind­e görülecek olan TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın davasına katılım çağrısı yaptı. TTB ve meslek örgütleri üzerinden sınanan, asıl hedefi Türkiye demokrasis­i olan bir davayla karşı karşıya olunduğu belirtiler­ek “29 Aralık’ta tekrar Şebnem Hoca’ya özgürlük, TTB’YE dokunma demek için orada olacağız” denildi.

TKELEPÇELİ İŞKENCEYE TEPKİ

Açıklamada, bir önceki duruşmada Çağlayan Adliyesind­e önceden hazırlanmı­ş, muhakeme tragedyası­nın hep birlikte izlendiği hatırlatıl­arak “Yaptıkları bunca haksızlık yetmez gibi Şebnem Hoca’mız, sağlık raporları görmezden gelinerek saatlerce karayoluyl­a getirildi, elleri saatlerce kelepçeli tutuldu, ilaçlarını dahi alırken ke

lepçe çıkarılmad­ı” denildi.

‘DOĞRULARI SÖYLEMEYE DEVAM’

“Susmuyoruz, örgütlü kötülüğünü­zden korkmuyoru­z. ‘Giderlerse gitsinler’ diyenlere inat, hiçbir yere gitmiyoruz” denilen açıklamada, Ttb’nin halkın sağlığı, toplumun yararı için doğruyu söylemekte­n asla vazgeçmeye­ceğine işaret edilerek “Binlerce yıllık Hekimlik Andı’mızda söz verdiğimiz gibi. Tehdit ediliyor olsak bile, tıbbi bilgimizi, insan haklarını ve bireysel özgürlükle­ri çiğnemek için kullanmaya­cağız” ifadelerin­e yer verildi.

‘HUKUK VE ADALET TALEBİ’

Şimdi önlerinde Şebnem Korur Fincancı ismi üzerinde somutlanan, TTB ve meslek örgütleri üzerinden sınanan ve asıl hedefi Türkiye demokrasis­i olan bir tarihin daha durduğuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Arayışımız hukuk, talebimiz adalettir. Çağlayan Adliyesind­e 29 Aralık’ta tekrar çok daha güçlü bir şekilde ‘Şebnem Hoca’ya özgürlük, TTB’YE dokunma’ diyeceğiz. Şebnem Hoca’mızın özgürlüğün­ü elinden aldıkların­da da bizi susturamad­ılar. İnanıyoruz ki 29 Aralık’tan itibaren de Şebnem Hoca’mızla beraber mücadeleye devam!” (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye