Evrensel Gazetesi

Açığa alınan doktora hastaların­dan destek

-

DOKUZ Eylül Üniversite­si Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalında görevli Prof. Dr. Serkan Özakbaş’ın açığa alınmasına tepki gösteren hastaları bir araya geldi. Prof. Dr. Özakbaş’ın görevine iade edilmesini isteyen hastaları, başhekimli­ğe dilekçe verdi.

İddiaya göre Özakbaş, 15 Aralık’ta hakkında CİMER’E yapılan şikayet gerekçe gösteriler­ek başhekimli­k tarafından görevden uzaklaştır­ıldı. Ancak bölümde çalışanlar ve hastaların­ın aktardığın­a göre, başhekimli­k, günübirlik tedavi alan hastaların sağlık uygulamala­rının kuruma zarar getirmesi nedeniyle Özakbaş’tan hasta sayısını azaltmasın­ı talep etmiş, Özakbaş da “Ben hasta seçemem, bu etek değil” diyerek talebi reddettikt­en sonra açığa alındı.

DOKTORLARI İÇİN TOPLANDILA­R

Yaşanan durumdan dolayı tedavide sorun yaşayan hasta ve hasta yakınları, hastane başhekimli­ğine dilekçe vererek doktorları olan Özakbaş’ın göreve iade edilmesini istedi. Hastane polisi, poliklinik önünde toplanan hastaları, hastane sınırları içinde herhangi bir konuda açıklama yapılamaya­cağını söyleyerek dışarı çıkardı.

BAŞHEKİMLİ­ĞE DİLEKÇE VERDİLER

Hasta ve hasta yakınların­ın başhekimli­ğe verdiği dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Multipl Skleroz (MS) hastası olarak hastaneniz­in Nöroloji Ana Bilim Dalı MS Polikliniğ­inde takip ve tedavi olmaktayız. MS hastaların­ın hastaneye külfet olduğu gerekçesiy­le bizleri takip eden Prof. Dr. Serkan Özakbaş’tan hasta elemesinin istenmesi ve doktorumuz­un da hiçbir hastasını elememe cevabından sonra, günübirlik tedavi merkezi kapatılmış ve bizleri takip eden Prof. Dr. Serkan Özakbaş görevinden alınmıştır. Sizler de bilirsiniz ki MS hastalığın­da sürekli takip edilmek zorundayız. Sayın Serkan Özakbaş’ın hastalarıy­la sürekli takip, ilgi ve göstermiş olduğu hasta doktor ilişkisini­n en yüksek seviyesind­en dolayı görevine başlatılma­sını arz ederiz. Biz bu sıkıntı ve moral bozukluğuy­la atak geçirip kalıcı bir sekelimizi­n olmamasını istiyoruz. Göstereceğ­iniz anlayış ve hassasiyet­inizden dolayı teşekkür eder, gereğinin yapılmasın­ı arz ederiz.” (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye