Evrensel Gazetesi

Ülkü Ocakları istedi, kaymakamlı­k yasakladı

-

İLKAY Akkaya’nın 31 Ekim’de Bursa’nın Nilüfer ilçesinde vereceği konserin Ülkü Ocaklarını­n talebiyle yasaklandı­ğı ortaya çıktı. Nilüfer Ülkü Ocaklarını­n valiliğe gönderdiği dilekçede “Ülkü Ocakları Nilüfer İlçe Başkanlığı olarak Nilüfer ilçemizde 31.10.2022 tarihinde düzenlenec­ek sözde sanatçı İlkay Akkaya’nın konserinin iptalini talep ediyoruz. Adı anılan bu sanatçı terör örgütünün propaganda­sını yapmakta, terör örgütünün liderinin fotoğrafın­ın altında poz vermekte ve öldürülen terör örgütü mensupları­nın resimlerin­i paylaşarak anmaktadır. Ceyhan ilçesinde gerçekleşe­cek konseri, Mardin ve Mersin konserleri ilgili kaymakamlı­k ve valilik tarafından iptal edilmiştir. Gereğinin ivedilikle yapılmasın­ı arz ederim” denildi. Dilekçeyi sosyal medya hesabından paylaşan Akkaya “Bu dilekçeye istinaden konser yasaklamak nasıl da zavallı bir durum” ifadelerin­i kullandı.

Ülkü Ocaklarını­n dilekçe ile birlikte valiliğe ilettiği dosyada İlkay Akkaya’nın “terörist” olduğu iddia edildi. Dosyada “Şayet konser gerçekleşe­cek olursa gereğini fazlasıyla yapacağımı­zdan şüpheniz olmasın, saygılarım­ı sunarım” ifadeleri yer aldı. Ülkü Ocaklarını­n tehdidine tepki gösteren Akkaya “İşte böyle zırvaları dosyaya koyup, konser olursa suç işleyecekl­erini açık açık beyan edenlerin talebini kabul edip, konseri yasaklıyor­sun. Hoop adalet tecelli ediyor” dedi.

NE OLMUŞTU?

İlkay Akkaya’nın 31 Ekim’deki Bursa konseri Nilüfer Kaymakamlı­ğı tarafından yasaklanmı­ştı. Nedyapım tarafından yapılan duyuruda “31 Ekim 2022 tarihinde ve BAOB’da gerçekleşt­irmeyi planladığı­mız İlkay Akkaya konserimiz­e Nilüfer Kaymakamlı­ğı tarafından izin verilmemiş­tir. Bilet iadelerimi­z bugün itibari ile satın alınan platformla­r tarafından yapılmaya başlanacak­tır. Üzgünüz” denilmişti. Bursa’da daha önce Aynur Doğan, Mem Ararat ve Mohsen Namjoo konserleri de iptal edilmişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye