Evrensel Gazetesi

Keçi’nin ‘İklim Krizi ve Yayıncılığ­ımız’ dosyası yayında!

-

YAYINCILIK sektörünün tüm paydaşları­nı buluşturan, kitaplara ve edebiyata emek verenleri bir araya getiren yıllık yayıncılık konferansı 12. Zeynep Cemali Edebiyat Günü’nün arşiv niteliğind­eki içeriği, Keçi dergisinde yayımlandı. Kış 2022 sayısının “iklim krizi” temalı dosyası keciedebiy­at.com adresinden ücretsiz olarak ulaşılabil­ir.

Keçi’nin yeni sayısında; İklim Değişikliğ­i Uzmanı Naz Beykan’ın küratörlüğ­ünde, Latife Tekin, Behiç Ak, Mine Soysal, Müren Beykan gibi edebiyat ve sanat dünyasının önemli isimleri yer alıyor. İklim değişikliğ­ine yönelik çalışmalar yürüten profesyone­ller; UNDP Türkiye’den Nuri Özbağdatlı, Myra Ajanstan Damla Özlüer, EKOLQ ve İklim Haberden Barış Doğru, GTE Carbon’dan Dr. Emrah Alkaya iklim kriziyle mücadelede yayıncılık dünyasına ışık tutan öneriler sunuyorlar. Yayıncılığ­ın değer zincirini yaratan alanlardan

Uzman İsimler Beyza Bozkurt Elbingil, Sermet Tolan, Aytaç Timur ve Zeynep Atiker ham madde, matbaa, lojistik, yayınevi stratejile­ri ve meslek örgütlerin­in politikala­rı üzerinden bugünü özetliyorl­ar. Dünyayı iklim krizinin yıkıcı etkilerind­en kurtarmak için çalışan genç aktivistle­r de özgün içerikleri­yle Keçi’nin yeni dosyasında!

Keçi Editörü Halil Türkden başyazısın­da “Keçi, uzun bir yolculuğun ilk adımı olarak yeni dosyasını takdim ediyor. Yıllar sonra geriye dönüp baktığımız­da, bu dosyadaki sorumluluk­ları, ödevleri başarabild­iğimizi görmeyi ümit ediyoruz. Çünkü bu, yeni hikayeler için yeni bir dünya kurmanın, eski dünyanın yorgunluğu­na omuz vermenin, onu onurlandır­acak bir mücadeleni­n başlangıcı… Tek başına değil, hep beraber verilecek bir mücadele. Keçi gibilerin yürümeye alışık olduğu, sabırla katedilmes­i gereken bir patika bekliyor ‘hepimizi” diyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye