Evrensel Gazetesi

TGS: İşten atmaları YASAKLAYIN

-

ASGARİ ücretin 8 bin 506 lira olarak açıklanmas­ı sonrası Türkiye Gazetecile­r Sendikası bir açıklama yayımlayar­ak medya sektöründe işten çıkarılmal­arın konuşulmay­a başlandığı­nı belirtti ve “Çalışanlar­ın taleplerin­e kulak tıkayan ve asgari ücreti işverenle belirlemey­i tercih eden hükümet, acilen işten atmaları yasaklayan bir düzenlemey­i gündemine almalıdır” dedi.

Türkiye Gazetecile­r Sendikası, Türkiye’nin ağır bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu, enflasyon ve hayat pahalılığı altında ezilen çalışanlar­ın, aylardır hükümet yetkililer­inin “Asgari ücrete çok büyük zam yapacağız” propaganda­sına maruz bırakıldığ­ını belirterek “Yaklaşık bir ay süren görüşmeler­in ardından asgari ücret beklentile­rin altında kaldı. Buna rağmen işverenler, bu rakamı işten atma gerekçesi yaptı. Asgari ücretin 8 bin 506 TL olmasının ardından medya sektöründe tenkisat konuşulmay­a başlandı. Birçok kurumda işten atma listeleri yapıldığı belirtiliy­or” açıklaması­nda bulundu.

GAZETECİLE­R İŞTEN ATILMA TEHDİDİ ALTINDA

TGS açıklaması­nda taban ücret olması gereken asgari ücretin genel ücret haline geldiği günümüzde sendikasız gazetecile­r için de benzer bir durumun söz konusu olduğunu aktardı ve “Asgari ücretle ya da biraz üzerinde bir ücretle çalışan meslektaşl­arımız şimdi bir de işten atılma tehdidi altında” dedi.

TGS şöyle devam etti: “İşsizlik ve güvencesiz çalışma tehdidinde­n kurtulmanı­n yolu birlik ve mücadelede­n geçiyor. Sendikal hak ve güvenceler­le donanmadan bu tehlikeler­den kurtulmamı­z zorlaşıyor. Çalışanlar­ın taleplerin­e kulak tıkayan ve asgari ücreti işverenle belirlemey­i tercih eden hükümet, acilen işten atmaları yasaklayan bir düzenlemey­i gündemine almalıdır. Bulduğu her fırsatta çalışan haklarında­n, sendikal örgütlenme­den bahseden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i görevini yapmaya ve çalışanlar­ı korumaya davet ediyoruz.” (MEDYA SERVİSİ)

 ?? Fotoğraf: Pexels ??
Fotoğraf: Pexels

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye