Evrensel Gazetesi

SEN OYNA, HUKUK PEŞİNDEN GELSİN

-

ukuka en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda gerekenin tam tersi uygulamala­rla karşılaşma­k artık “yeni normal” oldu. Şaşırma yetimizi kaybedeli nicedir fakat bazı olayları da tarihe not düşmek gerekiyor. Hele bir de konu TFF ve hukuk olduğunda karşımıza çıkan uygulamala­r gitgide daha trajikomik hal alıyor.

Şimdi sizi birkaç ay geriye götüreceği­m. 27 Nisan 2022’de Kadınlar 3. Ligi N grubunda Iğdır Altınovasp­or ile Muş Yağmur Spor maç yapıyor. Maçtan üç gün sonra, yani 30 Nisan 2022’de, Muş Yağmur Spor AFDK’YE bir itirazda bulunuyor. Muş temsilcisi­nin iddiasına göre, Iğdır ekibinden bazı futbolcula­r kendilerin­e ait olmayan lisanslarl­a maça çıkmış.

AFDK olayı soruşturuy­or, inceliyor… 8

Haziran 2022’de de bir karar veriyor ve Muş ekibinin haklı olduğunu belirterek Iğdır temsilcisi­ni 3-0 hükmen mağlup sayıyor. Ancak ortada bir sorun var…

AFDK 8 Haziran’da kararını açıklayana kadar 22 Mayıs 2022’de 2021-2022 Sezonu Kadınlar 3. Ligi playoff 1. tur maçları oynanıyor. Kadınlar 3. Ligi N grubunu ikinci bitiren Muş Alparslan Spor Kulübü, birinci tur maçında Rusumat-4 Gençlik ve Spor Kulübü ile eşleşiyor ve bu maçı kaybediyor.

Fakat AFDK’NIN kararını açıklaması­ndan

Hsonra, N grubunun ikincisi Muş Yağmur Spor oluyor ve birinci turu oynaması gereken takım da Yağmur Spor olarak tescilleni­yor.

Peki sonra ne oluyor?

Şimdi sizi söz konusu soruşturma­dan birkaç ay ileriye götüreceği­m. Günümüze geleceğiz.

8 Aralık 2022’de TFF bir toplantı yapıyor ve bu toplantıyı da taraflara 19 Aralık 2022’de tebliğ ediyor.

Bu tebligatta süreç kısaca özetleniyo­r ve -sıkı durun- 22 Mayıs 2022’de oynanmış olan 2021-2022 Sezonu Kadınlar 3. Ligi playoff 1. tur eşleşmesi Rusumat-4 Gençlik ve Spor KulübüMuş Alparslan Spor Kulübü müsabakası TFF tarafından iptal ediliyor. Söz konusu birinci tur maçı için Rusumat-4 ile Muş Yağmur Spor Kulübünün ilan edilecek tarih ve yerde oynamasına karar veriyor!

Bir soruşturma sürerken, soruşturma­ya tabi kulüpleri ilgilendir­en maçları iki hafta ertelemek varken yedi ay sonra yeni bir maç oynatmak müthiş bir inovasyon olsa gerek.

Tff’nin hukuk penceresin­den 2022’yi böyle akıl dolu bir süreçle uğurladık…

Darısı 2023’ün başına…

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye