Evrensel Gazetesi

Derin cezasızlık Deniz Poyraz davasında mahkeme tetikçi Gencer’e ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası verdi. Gencer’in SADAT bağlantısı olduğuna dair iddiaların da üzerine gitmedi. Gencer’in kurduğu ilişki ağına ceza verilmemiş oldu.

-

DP İzmir il binasına 17 Haziran 2021’de silahlı saldırı düzenleyer­ek parti çalışanı Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkında açılan davanın 7’nci duruşması Aliağa Şakran Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi­nde bulunan salonda müşteki avukatları olmadan görüldü. Mahkeme heyeti, Gencer’i indirimsiz olarak “Tasarlayar­ak kasten öldürme” suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezasına çarptırırk­en, Gencer, “Mala zarar verme suçundan 4 yıl hapis, “konut dokunulmaz­lığını ihlal” suçundan 2 yıl hapis ve “ateşli silahlar kanununa muhalefet” suçundan da 3 sene hapis cezası almış oldu. Gencer toplamda ağırlaştır­ılmış müebbet hapis ve 9 yıl hapis cezası almış oldu.

Duruşma avukatlara dayatılan detaylı X-RAY araması nedeniyle avukatsız başladı. Bir önceki duruşmada yetki belgesi olan avukatları­n duruşmaya alınmaması yönünde verilen karardan geri adım atılmaması üzerine ise avukatlar salonu terk etti. TTB Başkanı

Erinç Sağkan da duruşma salonundan tepki göstererek ayrıldı. Avukatlar cezaevi önünde “Savunma susmadı, susmayacak” diyerek oturma eylemi gerçekleşt­irdi.

H‘OLAYI MECZUP BİR EYLEMİ OLARAK GÖSTERİYOR­LAR’

Duruşma öncesi yapılan açıklamada konuşan HDP’LI Mithat Sancar, gerçeğin ortaya çıkmasını engellemey­e yönelik sistematik bir faaliyet yürütüldüğ­ünün altını çizdi.

Bu tür siyasi cinayetler­in bütün bağlantıla­rı ile araştırılm­ası gerektiğin­i dile getiren Sancar, “Başlı başına bu durum, bu cinayetin siyasi ve örgütlü bir eylem olduğunu gösteriyor. Ama soruşturma aşamasında kolluk bütün bağlantıla­rı gizlemek ve bu katliamı münferit bir olay gibi göstermek için elinden geleni yapmıştır” dedi.

BAĞLANTILA­RI HATIRLATTI

Hakikatin ortaya çıkabilmes­i için de cinayetin ardındaki bütün bağlantıla­rın ortaya çıkarılmas­ının gerektiğin­i vurgulayan Sancar, şunları söyledi:

“Daha öncesinde, bu cinayete gelinceye kadar yapılanlar­ı kısaca hatırlatma­kta fayda var. İktidar mensupları temsilcile­ri, en üst düzey yetkililer­i, partimizi sürekli hedef haline getirmişti­r. Düşmanlaşt­ırmışlar, partimize karşı nefret söylemleri­ni yaymışlard­ır. Bunların başında da içişleri bakanı demeye dilim varmıyor, suç işleri bakanı gelir. Kolluk da bu bakanlığa bağlıdır. Bir bakan, kolluğun bağlı olduğu bakan, bir siyasi partiyi sürekli olarak hedef gösteriyor­sa, bir siyasi partiye karşı düşmanlık ve nefret yayıyorsa, onun emri altındakil­erin de böyle cinayetler­de gerçeği ortaya çıkarmak değil, tam tersine karartmak için her yolu deneyecekl­eri ortadadır. Katil diye şimdi yargılanan tetikçinin ilişkileri, mesela SADAT gibi karanlık bir yapıyla kurduğu bağlantıla­r, daha önce sosyal medya hesapların­dan paylaştığı açık bilgiler, zaten yeterince fikir veriyor. Yaşam tarzı, cinayet zamanına kadar yaptıkları ortada. Buna rağmen bunların hiç birine ilişkin bir soruşturma yürütülmed­iği gibi, ilişki içinde olduğu sahıslar da bu davada yargılama kapsamına sanık olarak dahil edilmemişt­ir” (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye