Evrensel Gazetesi

Memur, ‘yüzde 20 zam yetmez’ diyor

- Damla KIRMIZITAŞ Ankara

KAMU emekçileri ve emeklileri­n ma aşlarına yapılacak zam, ocak ayında açık lanacak enflasyonl­a birlikte belirlenec­ek. Toplu sözleşme zammı ve enflasyon far kıyla emekçiye yaklaşık yüzde 20’lik bir maaş zammı öngörülürk­en, memur kon federasyon­ları ek zam talep ettiklerin­i ifade etti. KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, yapılacak zammın emekçileri­n yoksulluğu­nu gidermeyec­eğine dikkat çe kerek, ücretlerin yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmas­ı gerektiğin­i belirtti.

EK ZAMSIZ, EMEKÇİYE YÜZDE 18-20 CİVARINDA ZAM

Asgari ücretin net 5 bin 500 liradan 8 bin 500 lira olarak belirlenme­siyle birlikte gözler kamu emekçileri­nin ve emeklileri­n ücretlerin­e yapılacak zamma çevrildi. Or talama kamu emekçinin maaşının 9 bin 500 lira olduğu düşünüldüğ­ünde yeni as gari ücret, ortalama memur maaşına yaklaştı. Kamu emekçileri­nin imzaladığı toplu sözleşmede 2023 yılı için yüzde 8+6 zam belirlenmi­şti. Bu şekilde 6 aylık enf lasyonun da açıklanmas­ıyla kamu emek çisine yaklaşık yüzde 20’lik bir maaş zammı reva görülmüş olacak.

MEMUR SEN VE KAMU SEN’DEN EK ZAM TALEBİ

Memur Sen heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptığı görüşme sonrası ek zam talebini dile ge tirdikleri­ni söyledi. Ek zam yapılmasın­ın zaruret olarak ifade eden Ali Yalçın, “As gari ücrete iyileştirm­e sonrası etiketler de değişti. Bakan Bilgin, aralık ayı enflasyonu sonrası bu konuyu belirleyec­eklerini söy ledi. Vergide ya matrahlar yükseltilm­eli ya da vergi sabitlenme­li” dedi.

Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise sosyal medya hesabından ek zammın şart olduğunu belirterek, vergi oranının yüzde 15’e sabitlenme sini, enflasyon farkının aylık ödenme sini talep etti.

 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye