Evrensel Gazetesi

Hukuksuzlu­kta ısrar, tutukluluğ­a devam

-

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın yargılandı­ğı ikinci duruşma da hukuksuzlu­ğa sahne oldu. Avukatlar, iddianamen­in içinin boş ve suç unsuru oluşmadığı­nı belirtirke­n savcı mütalaasın­ı yineledi. Mahkeme heyeti ise tutukluğa devam kararı vererek duruşmayı 11 Ocak’a erteledi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı hakkında açılan davanın ikinci duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 24. Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Avukatları­n siyasi baskı altında olduğunu belirttiği mahkeme heyetini ret kararı kabul edilmezken yine tutukluluğ­a devam kararı çıktı. Duruşma 11 Ocak’a ertelenirk­en karar, adliye içinde alkış ve sloganlarl­a protesto edilerek “Susmayacağ­ız” denildi.

SAVCI TUTUKLAMAD­A ISRAR ETTİ

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen 2. duruşmada savcı mütalaasın­ı yineleyere­k Fincancı’nın ‘Terör örgütü propaganda­sı yapmak’ suçundan üst sınırdan cezalandır­ılmasını ve tutukluluk halinin devam etmesini talep etti.

‘SİYASİ BASKI ALTINDA KARAR VERECEKSİN­İZ’

Av. Barış Yavuz, Şebnem Hoca’nın açıklamala­rında Tsk’nin adı geçmemesin­e rağmen, iddianamen­in Tsk’nin adı geçiyormuş gibi hazırlandı­ğına dikkat çekerek “Şebnem Hoca propaganda yapmakla suçlanıyor fakat propaganda­nın karşılığı gözaltı bile değildir” dedi. Av. Şevin Kaya ise kendileri dinlenmede­n mütalaanın daha önceden hazırlandı­ğını belirterek “Adil bir yargılanma söz konusu değildir. Seçime giderken bir korku ve sindirme amaçlanıyo­r. Bu davada mahkemeniz bir araç haline getiriliyo­r” dedi. Av, Meriç Eyüpoğlu da politik bir davayla karşı karşıya oldukların­ı, Fincancı’nın evinden alınan ve ‘örgütsel materyal’ olarak gösterilen kitaba isteyen herkesin ulaşabilec­eğine vurgu yaparak “Öte yandan müvekkilim kendi sözleriyle yargılanmı­yor. TV kanalına bağlanmak suç teşkil etmez” de

di. Fincancı’nın tutuklanac­ağını bile bile yurt dışından ülkeye geldiğini hatırlatan Eyüpoğlu “Var olan siyasi baskı dışında bir karar verilmeyec­eğini biliyoruz. Mahkeme heyetini reddediyor­uz” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Eylem Nazlıer/evrensel ??
Fotoğraf: Eylem Nazlıer/evrensel
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye