Evrensel Gazetesi

Bir buçuk milyon nüfuslu Manisa’da kuduz aşısı yok

-

BİRÇOK kentte kuduz aşısına erişilemez­ken Manisa’nın Turgutlu ilçesinde sokak hayvanı tarafından ısırılan bir vatandaş üç hastane dolaşmasın­a rağmen tek doz aşı bulamadı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletveki­li Bekir Başevirgen, vatandaşın yaşadığı mağduriyet­i Meclis gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu: “Kuduz aşısı temininde sorun yaşanmasın­ın sebepleri nelerdir? Kuduz aşısı yerli üretim projesinde gelinen son durum nedir?”

‘SORUN MANİSA İLE SINIRLI DEĞİL’

Geçtiğimiz aylarda Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bir çocuğun tedaviye geç başlanması ve zamanında aşı yapılamama­sı nedeniyle hayatını kaybettiği­ni hatırlatan Başevirgen “Anlaşılan Sağlık

Bakanlığı bundan ders çıkarmamış. Manisa’da bir sokak hayvanı tarafından ısırılan vatandaşım­ız, kuduz aşısı olmak için Turgutlu Devlet Hastanesi, Manisa Şehir Hastanesi ve Celal Bayar Üniversite­si Hafsa Sultan Hastanesi olmak üzere üç hastaneye başvurması­na rağmen bir doz bile kuduz aşısı bulamadı. 1.5 milyondan fazla nüfusu olan Manisa’da kuduz aşısı yok ama sorun sadece Manisa ile ilgili değil. Yüzyılın Türkiye’sinde neredeyse hiçbir şehirde kuduz aşısı bulunamıyo­r” dedi.

‘EN YAKIN AŞI 180 KM MESAFEDE’

duğu düşünülen bir hayvan tarafından ısırıldıkt­an sonra ilk dozun hemen ısırma günü yapılması gerek. İlk dozun yapıldığı günü takip eden 3 ve 7. günlerde bir doz, 14 ve 28. günler arasında da bir doz daha yapılmalı. Günlerdir Manisa’da kuduz aşısı arıyorum diyen bir vatandaşım­ız; dört gün önce birinci dozu yaptırabil­mek için Manisa ve tüm ilçelerini aradı, ancak 180 km uzaklıkta İzmir’in Urla ilçesinde aşı bulabildi. Yapılması gereken 2. dozunu ise hâlâ yaptıramad­ığını ifade ediyor. Bu vaFotoğraf: CHP Basın tandaşımız belki de hayati tehlike ile karşı karşıya. Vatandaşla­rımızın ve toplumun sağlığı bu kadar hafife alınmamalı” uyarısını yaptı. (HABER MERKEZİ)

Kuduz aşısının toplam 4 doz yapıldığın­ı söyleyen Başevirgen “Kuduz ol

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye