Evrensel Gazetesi

‘BOZMA İÇİN İKTİDARIN MAKAS DEĞİŞTİRME­Sİ GEREKİYOR’

-

EN başından beri iktidarın açıklamala­r yaparak Gezi davasına müdahalele­rde bulunduğun­u söyleyen Taşçı, “Siyasi iktidarın makas değiştirme­si, siyasetten başka bir yere gitmesi halinde bu kararın rahatlıkla bozulabile­ceğini de biliyoruz. Bu tamamen siyasi iktidarın tasarrufun­a bağlı. Hukuken konuşuyor olabilsek zaten hiçbir şekilde bu davanın açılmaması gerekiyord­u. 2 kere beraat kararı verilmiş bir dosyadan bahsediyor­uz” ifadelerin­i kullanıyor.

Gezi kararının 3 üyenin 2’sinin oyu ile onandığı bilgisini veren Özen ise; onama yönünde oy kullanan hakimlerde­n birinin avukatlık yaptığı dönemde Akp’den milletveki­li

GEZİ direnişi nedeniyle açılan davada 18 Şubat 2020’de tüm sanıklar beraat etmişti. İstanbul

30. Ağır Ceza Mahkemesin­in beraat kararıyla birlikte, davanın tek tutuklusu olan Osman Kavala, hapisten çıkmasının beklendiği sırada başka bir soruşturma gerekçe gösteriler­ek tutuklanmı­ştı.

Savcılığın beraat kararına itirazının ardından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, 22 Ocak 2021’de yerel mahkemenin beraat kararını bozmuştu. İstinaf mahkemesin­in bozma kararından sonra yeniden başlayan yargılama, bu yıl 25 Nisan’da sonuçlanmı­ştı. Cezaevinde olan Osman Kavala’ya ağırlaştır­ılmış müebbet, diğer 7 sanığa da 18 yıl hapis cezası veren mahkeme, tutuksuz sanıkların kararla birlikte tutuklanma­sına hükmetmişt­i.

aday adayı olduğunu, aday olamayan avukatın sonrasında hakim olarak atandığını hatırlatar­ak “Atanamamış bir AKP milletveki­li adayının sağladığı oy çokluğuyla verilmiş bir karar bu. Siyasi bir karar olduğunu anlatmak için başka şeye ihtiyaç var mı?” diye soruyor. Devamında kararın AKP’LI tek bir hakimin oyuna indirgenem­eyeceği uyarısında da bulunan Özen, sürecin en başından bu yana sistematik şekilde işletildiğ­inin altını çiziyor yeniden.

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye