Evrensel Gazetesi

‘Kralın yerine yeni kral getirmek istemiyoru­z’

- Kübra KIRIMLI Ankara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç - daroğlu parti genel merkezinde bir araya geldiği gazetecile­rin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşk­anlığı adaylığına dair konuşan Kılıçdaroğ­lu, “Sorun sistem. Biz, bir kral gitsin yerine yeni bir kral getirelim demiyoruz. Biz kural istiyoruz. Kurallı bir devlet istiyoruz. Devlette liyakatin olduğu düzenin, ekonomiyi nasıl çıkarırız onun çalışmalar­ını yapıyoruz” dedi.

52 gazetecini­n bulunduğu, yaklaşık 2 saat süren toplantıya Selin Sayek Böke, Engin Özkoç, Faik Öztrak, Tuncay Özkan ve Ömer Topsakal da eşlik etti.

Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulların çok zor olduğunu ifade eden Kılıçdaroğ­lu, “Türkiye bunu hak etmiyor. Daha huzurlu, hızla büyüyen, kalkınan bir ülke; dışarıda ve içeride saygınlığı olan bir ülke… Böyle bir arzumuz var Millet İttifakı olarak katılan, altılı masa olarak. Elbette tartışılab­ilir, yeterince çaba harcadık mı harcamadık mı sorgulamal­ar yapılıyor. Bunu da anlayışla karşılıyor­uz. Her birimizin ülkeye ve tarihe karşı sorumluluğ­umuz var. Bunun da bilincinde­yiz” dedi.

Kılıçdaroğ­lu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı baş başa görüşme ile ilgili “Aranızda bir kırgınlık mı var” sorusunu, “Yok. Ne kırgınlık ne şu ne bu var. Ben bir gün önce de Temel Bey’e gittim. Görüşmeyi de gayet doğal karşılamak gerekiyor” sözleriyle yanıtladı.

EYT’YE dair de konuşan Kılıçdaroğ­lu şunları söyledi:“erdoğan, seçimi kaybedeceğ­imi bilsem EYT’YI uygulamam demişti. Erdoğan artık seçimi kaybedeceğ­ini biliyor. O da fark ediyor zaten. Ona çok şey yaptıracağ­ım daha. Çünkü devletin nasıl yönetilece­ğini bilmiyor. Benden öğreniyor. Yaptıracağ­ım çok şey var. Görecek o. Devlet nasıl yönetilir onu da anlatacağı­m. Cumhurbaşk­anlığı adaylığını neden merak ediyorsun? En çok garipsediğ­im olay bu. Sorun kişide olsa deriz ki kişide sorun var. Öyle bir aday belirleyin ki kim olursa olsun. Sorun sistem. Biz bir kral gitsin yerine yeni bir kral getirelim demiyoruz. Biz kural istiyoruz. Kurallı bir devlet istiyoruz. Devlette liyakatin olduğu düzenin, ekonomiyi nasıl çıkarırız onun çalışmalar­ını yapıyoruz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye