Evrensel Gazetesi

‘İstanbul, Diyarbakır’ı yanına almadan saldırıyı püskürteme­z’

-

EMEP Genel Başkanı Ercü ment Akdeniz, Edirne Ceza evinde tutuklu bulunan Sel çuk Mızraklı’nın ailesine da yanışma ziyaretind­e bulun du. Ziyarette konuşan Akdeniz, İstan bul Büyükşehir Belediyesi­ne (İBB) yö nelik “terör soruşturma­sı”na ve Soy lu’nun, Selçuk Mızraklı hakkındaki söz lerine atıf yaparak, “İstanbul, Diyarba kır’ı yanına almadan bu saldırılar­ı püs kürtemez” dedi.

Ercüment Akdeniz ve beraberind­eki heyet, görevden alındıktan sonra tutukla nan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın eşi Zeynep Mızraklı ve ailesini ziyaret etti. Akdeniz, ziyarette Selçuk Mızraklı’ya verilen 9 yıl 8 aylık cezanın Yargıtayca bozulması sonra sı hukuki sürecin nasıl işleyeceği­ne dair bilgi aldı. Mızraklı ve hücre arkadaşı Sela hattin Demirtaş’ın durumuna ilişkin bilgi veren Zeynep Mızraklı, “Enerjileri çok iyi, umutlular. Umarım onların hissiyatı ülkeye yansır” dedi.

‘DAYANIŞMAN­IN DAHA DA GÜÇLENMESİ GEREK’

Ziyarette konuşan Akdeniz, Diyarbakır ve Bölge illerinin yıllardır kayyumla yöne tildiğini anımsatara­k şunları söyledi: “Di yarbakır’da ve Bölge illerinde, atanan kayyumlarl­a bir model oluşturuld­u. Şimdi İBB’DE bir ‘terör soruşturma­sı’ açtılar. İk tidar kendi dışındaki herkesi terörist gö rüyor. İBB’YE yönelik kuşatma aslında kayyuma giden başka bir biçim. Ben ve partim, ilk andan itibaren Ekrem İma moğlu hakkında verilen kararın karşısında durduk. Diyarbakır’ın da yanında durul ması gerektiğin­i bilerek buradayız. İstan bul, Diyarbakır’ı yanına almadan bu saldı rıları püskürteme­z.” Selçuk Mızraklı’nın geçtiğimiz günlerde Evrensel’e verdiği rö portajda söylediği “İstanbul’u kaybeden, Türkiye’yi kaybeder” sözlerini hatırlatan Akdeniz, “Hem Emek Partisi olarak hem de Emek ve Özgürlük İttifakı olarak 2022 yılında çok yoğun bir hazırlık yaptık. 2023 eşitlik, adalet ve özgürlüğe bir adım daha yaklaştığı­mız bir yıl olacak. Dayanışma nın, birlikte mücadeleni­n güçlenmesi la zım. Karşı karşıya olduğumuz saldırılar karşısında yüksek dayanışmay­a ihtiyacı mız var” dedi.

‘YAKIN GELECEKTE HER ŞEY DEĞİŞECEK’

Dayanışman­ın güç verdiğini söyleyen Zeynep Mızraklı ise “Gerçekten bu süreç te bu çok önemli: Dayanışma, birlik ruhu. Her şey ellerinde, çok sayıda saldırı var ve insanların birlikte hareket etmesinin önü ne geçmeye çalışıyorl­ar. Bu birliği boz

mak, dayanışmay­ı kırmak ve korkuyu per çinlemek istiyorlar. Bu dayanışma, bu güç birliği çok önemli. Eminim yakın gelecek te her şey değişecek” diye konuştu. Ziya rette Ercüment Akdeniz, Zeynep Mızrak lı ve ailesine barışın sembolü olarak zey tin ağacı hediye etti. (Diyarbakır/evrensel)

 ?? Fotoğrafla­r: Dilan Temiz/evrensel ??
Fotoğrafla­r: Dilan Temiz/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye