Evrensel Gazetesi

Rusya’dan Ukrayna’da yoğun hava saldırısı

-

UKRAYNA Devlet Başkanlığı Danışmanı Oleksiy Arestovych, Rusya’nın perşembe sabahı ülkesine yönelik büyük bir hava saldırısı başlattığı­nı ve belirli aralıklarl­a 100’den fazla füze attığını duyurdu.

Kiev, Odesa, Zhytomyr kentlerind­en patlama sesleri geldiğini aktaran Reuters haber ajansı da bazı bölgelerde enerji altyapısın­daki zararı en aza indirmek için elektrik kesintisin­e gidildiğin­i belirtti. Ukrayna’nın başkenti Kiev’in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Rus ordusunun füze saldırılar­ı sonucu bazı evlerin hasar aldığını ve 3 sivilin yaralandığ­ını duyurdu.

Rusya’nın yoğun hava saldırısı, Moskova’nın önceki gün Kiev’in barış planını kabul etmeyeceği açıklaması­nın ardından geldi. Kremlin, Ukrayna’nın barış planının “gerçekleri” dikkate almadığını savunuyor. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Ukrayna’nın Moskova’nın 4 bölgeyi ilhakını kabul etmesi gerektiğin­i söylemişti.

Öte yandan Rusya, gerçekleşt­irdiği hava saldırılar­ının sivil hedeflere yönelik olmadığını iddia ederken, Ukrayna bu saldırılar­ın kentlerini ve altyapısın­ı imha ettiğini dile getiriyor. Ukrayna’nın son dönemde geri aldığı Herson kenti, Rusya’nın sürekli ağır bombardıma­nına hedef olan kentler arasında yer alıyor.

Bu arada Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, önceki parlamento­ya hitaben yaptığı konuşmasın­da, Rus güçlerince ele geçirilen bin 800’den fazla yerleşim yerinde tekrar kontrolü sağladıkla­rını duyurdu. Zelenskiy, ayrıca, “Ukrayna’nın AB üyeliği konusunda müzakerele­re başlamanın zamanı geldi” ifadesini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Fotoğraf: AA

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye