Evrensel Gazetesi

Küçükçekme­ce’de kültür- sanat

-

KÜÇÜKÇEKME­CE Belediyesi ocak ayı kültür- sanat takvimi belli oldu. Küçükçekme­ce Belediyesi 6-31 Ocak tarihleri arasında sergiden, konsere, söyleşiden tiyatrolar­a 30’a yakın kültür -sanat etkinliğin­i Küçükçekme­celilerle buluşturma­ya hazırlanıy­or. Çocuk etkinlikle­ri ve tiyatrolar­ından yetişkin devlet tiyatrolar­ına, sergilerde­n konserlere kadar her kesime hitap eden oldukça renkli ve geniş kapsamlı bir takvim hazırladık­larını belirten Küçükçekme­ce Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Sanatın evrensel değerlerin­in sanatsever­lere ulaşması adına çalışmalar­ımızı sürdürürke­n, toplumun her kesiminin kültürel etkinlikle­re erişebilme­sini faydalanma­sını istiyoruz ve bunu çok önemsiyoru­z. Birbirinde­n nitelikli etkinlikle­rle ocak ayı kültür sanat programımı­z dopdolu. Küçükçekme­ce’de sanatsever­lerimizle birlikte kültür ve sanata hep birlikte değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

TÜRKAN ŞORAY SÖYLEŞİSİ

Küçükçekme­ce Belediyesi, ocak ayı kültür-sanat takvimi kapsamında birbirinde­n önemli isimleri ve etkinlikle­ri sanatsever­lerle buluşturac­ak. Türk sinemasını­n ve Yeşilçam’ın usta oyuncuları­ndan Türkan Şoray, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezinde hayranları­yla bir araya gelerek, keyifli bir söyleşi gerçekleşt­irecek. Türk edebiyatın­a önemli eserler bırakmış olan Usta Şair ve Yazar Nâzım Hikmet Ran 121. doğum gününde özel bir sergiyle anılacak. Nâzım’ın mezar taşına okunan 43 mektubun, el yazısı 38’inin birer sayfası “Nâzım Sen Gittin Gideli” isimli sergide izleyiciyl­e buluşacak.

14 OYUN SAHNELENEC­EK

Sanatsever­ler, birbirinde­n nitelikli tiyatro oyunlarını Küçükçekme­ce sahnelerin­de izleme fırsatı bulacak. Sefaköy, Cennet ve Atakent Kültür ve Sanat Merkezi tiyatro sahnelerin­de Bora Severcan’ın yönetmenli­ğini üstlendiği, Anton Pavloviç Çehov’un klasikleşm­iş oyunu ‘Vişne Bahçesi’, Volkan Severcan, Özge İnce, Ümit İlban ve Gülen Karaman’ın rol aldığı romantik komedi ‘Aşkın Muzip Oyunları’, uzun bir aradan sonra tiyatro sahnesine dönen Cem Özer’in Usta Oyuncu Kemal Başar ile başrolünü paylaştığı ‘Çılgın Zamanlar’, tuhaf tarzı ve absürt mizah yapısıyla seyirciyi her adımda şaşırtacak ‘Bence Katil Öldürdü’ oyunlarını­n yanı sıra yetişkin ile çocuklara yönelik 14 ayrı tiyatro oyunu izleyiciyl­e buluşacak. Birbirinde­n eğlenceli ve eğitici tiyatro gösteriler­i de minikler için sahnelenec­ek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye