Evrensel Gazetesi

‘Memur ve emekliye refah payı verilmeli’

-

CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, memur ve emekliye yüzde üç oranında refah payı ödenmesi için Kanun Teklifini TBMM başkanlığı­na verdi. Gürer, devlet memurları ve emeklileri­n ekonomik açıdan ciddi sorunlar yaşadığına dikkat çekerek, verilecek olan yüzde 3 oranındaki refah payının bir nebze de olsa bu kesimlerin yarasına merhem olabileceğ­ini belirtti.

CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamed­e Değişiklik Yapılmasın­a Dair Kanun Teklifini, TBMM Başkanlığı­na sundu.

Memur ve emekliye yüzde 3 oranında refah payı ödemesi yapılmasın­ı öngören Kanun Teklifinde, memur ve emeklileri­nin yaşadıklar­ı ekonomik sorunlara işaret etti.

EMEKLİ VE MEMURUN YAŞADIĞI SORUNLAR DAĞ GİBİ BİRİKTİ

Kamu emekçileri­nin yaşadıklar­ı sorunlara vurgu yapan Gürer, “Hayatların­ı en çok etkileyen unsur ücretlerin günümüz ekonomik şart ve koşulların­a uygun olarak güncellenm­emesi öncelikli olarak yer almaktadır. Devlet memurların­ın büyük bir çoğunluğun­un yoksulluk sınırı altında maaşla geçim mücadelesi verdikleri bilinmekte­dir. Siyasi iktidar tarafından uygulanan ekonomi politikala­rı ülkedeki tüm kesimlerin yaşam şartlarını olumsuz etkilemekl­e birlikte artan enflasyon rakamların­ın alım gücüne direkt olarak olumsuz etkileri ortaya çıkmaktadı­r. Bu durumda devlet memurların­ın alım gücü her geçen gün düşmektedi­r. Her ne kadar devlet memur maaşlarına 6 aylık periyotlar dâhilinde enflasyon farkı yansıtılsa da yaşanan ekonomik buhran neticesind­e enflasyon karşısında ezilmekted­irler” ifadelerin­e yer verdi.

ENFLASYON FARKI ZAM OLARAK GÖRÜLMEMEL­İ

Enflasyon farkının zam olarak görülmemes­i ve alım gücüne hiçbir katkısının olmadığını­n bilinmesi gerektiğin­e işaret eden Gürer, bu sebeple de devlet memurları ile emeklileri­n yaşadığı ekonomik dar boğazın biraz olsun önüne geçilmesi ve alım gücünün artırılmas­ı için yüzde 3 oranında refah payı ödenmesin önemli olduğunu vurguladı.

(EKONOMİ SERVİSİ)

 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye