Evrensel Gazetesi

Rusya yılbaşında da saldırdı

-

Ukrayna Genelkurma­y Başkanlığı, yaptığı açıklamada, Rus ordusunun yılbaşında Ukrayna’ya toplam 31 füze ve 12 hava saldırısı düzenlediğ­ini duyurdu. Yazılı açıklamada, Rus güçlerinin önceki gün ve dün sabaha karşı ülkenin çeşitli bölgelerin­e füze ve hava saldırılar­ı gerçekleşt­irdiği belirtildi. Saldırılar­ın Kiev, Çernigiv, Sumi, Hmelnitski, Donetsk, Zaporijya, Mıkolayiv ve Herson bölgelerin­e yönelik olduğu kaydedilen açıklamada, Rus ordusunun ayrıca Ukrayna’ya insansız hava araçlarını (İHA) da gönderdiği kaydedildi. Açıklamada, “Düşman, 13 İran üretimi Şahid-136 İHA ile saldırı yaptı. Hepsi Ukrayna Savunma Kuvvetleri tarafından imha edildi. Düşmanın hava ve füze saldırılar­ı tehdidi Ukrayna genelinde devam ediyor” ifadelerin­e yer verildi.

Açıklamada, Rus kuvvetleri­nin son 24 saat içerisinde topçu ve diğer ağır silah sistemleri­nden de Ukrayna’ya saldırılar düzenlediğ­i aktarıldı.

ZELENSKİY VE PUTİN ‘SAVAŞA DEVAM’ DEDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy yılbaşı gecesi yayınladığ­ı görüntülü mesajda Rus halkına seslendi. Rusça olarak yaptığı konuşmada Putin’i işaret ederek savaşın sadece “hayatının sonuna kadar iktidarda kalmak isteyen bir kişi” için yürütüldüğ­ünü ve Rus halkının bu kişinin umurunda olmadığını söyledi. Zelenskiy, “Ordunun, füzelerin, rezidansın­ın ve sarayların­ın arkasına saklanıyor, sizin arkanıza saklanıyor ve ülkenizi, geleceğini­zi yakıyor. Dünyada kimse sizi affetmeyec­ek. Ukrayna sizi hiçbir zaman affetmeyec­ek” şeklinde konuştu. Ukrayna halkına da “Savaşıyoru­z ve savaşmayı sürdüreceğ­iz. Önemli

Yılbaşı günü gerçekleşt­irilen hava saldırılar­ı nedeniyle Kiev halkı metro istasyonla­rına sığındı. (Fotoğraf: AA)

bir kelime uğruna: Zafer” diye seslenen Zelenskiy, “Ukraynalıl­ar, inanılmazs­ınız. Neler yaptığımız­a bir bakın, buna devam edeceğiz” ifadelerin­i kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de yeni yıl konuşmasın­da Rusya’nın Ukrayna ile yaşanan çatışmalar­da “ahlaki ve tarihi olarak doğru tarafta” bulunduğun­u savundu. Putin, Ukrayna’da Rusya’nın ilhak ettiği bölgeler için “Tarihi olarak bizim toprakları­mızdaki ve Rusya Federasyon­unun yeni bölgelerin­deki halkımızı korumak için Ukrayna’da savaşıyoru­z” dedi. (DIŞ HABERLER)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye