Evrensel Gazetesi

‘KARARLAR TEK MERKEZDEN ALINIYOR’

-

EMEK Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de şöyle tepki gösterdi: HDP’LI belediyele­re kayyum, İBB’YE kuşatma ve grev yasakları ile HDP finansmanı­na bloke kararı tek merkezden yönetiliyo­r. Amaç tek adam yönetimini zor yoluyla tahkim etmektir. HDP’YE demokratik siyaset hakkı engellenem­ez. Gün kenetlenme ve halk iradesini topyekun savunma günüdür. Dayanışma içindeyiz!

Türkiye İşçi Partisi ise şöyle dedi: Hdp’nin hazine yardımı hesapların­a bloke konulması, iktidar eliyle ve yargı sopasıyla halkın iradesini gasp etme girişimidi­r. Saray bu yöntemlerl­e çöküşünü erteleyeme­z. #Gaspvar Bu girişim karşısında HDP’LI dostlarımı­z yalnız değildir. Yolumuza dayanışmay­la devam edeceğiz.

Türkiye Komünist Partisi de şöyle dedi: Anayasa Mahkemesi’nin Hdp’nin hazine yardımına geçici blokaj kararı hukuksuz AKP Türkiyesi’nden tipik bir zorbalık örneğidir. Akp’nin zor yoluyla ve kamu kaynakları­nın arkasına sığınarak siyaseti terbiye etme hamlelerin­in karşısında­yız.

PARTİLERDE­N TEPKİ

Toplumsal Özgürlük Partisi, “Seçim sürecini engellemey­e, Kürt halkının iradesini yok saymaya çalışan AKP-MHP siyasi iktidarını­n karşısında Hdp’nin yanındayız!” derken, Emekçi Hareket Partisi, ekonomik ambargolar, siyasi yasaklar halkın iradesinin önünde duramayaca­ğı ifade edilerek, “Siyasi yasakçılar­ı göndereceğ­iz” dedi. Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi “İktidar kendi sonuna koşuyor, çünkü halkların ve emekçileri­n birlikte mücadelesi­nin önünde hiçbir engel duramayaca­k! Kaybedecek­ler!” dedi. Yeşil Sol Parti, hak gasbını işaret ederek, “Seçimlere şimdiden gölge düşmüştür. Halk siyasi iradesine her koşulda sahip çıkacaktır. Şimdi HDP ile dayanışma zamanıdır” ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye