Evrensel Gazetesi

İş yükünün artırılma kararı geri çektirildi

- Mesut BAYLAV Antep

Antep’te döküm işçileri düşük zam dayatmasın­a ve iş yükünün arttırıl mak istenmesin­e karşı başlattıkl­arı iş bırakma eylemini dördüncü gününde kazanım larla sonlandırd­ı.

İşçi temsilcile­ri ile patronlar arasın da yapılan görüşme sonucunda pat ronlar, yüzde 10 iş arttırma kararın dan geri adım attılar. Ücretlere ise 3 bin TL zam yapıldı. İşçilerin talebi 4 bin TL idi. Patronları­n kendi yanla rında çalışan işçilerin başka bir dö küm atölyesind­e işe alınmaması kara rının da geri çekildiği öğrenildi.

İşçiler, pazartesi günü işbaşı yapa cak.

Antep’te döküm işçileri, eylemlerin­i 4. gününde kazanımla sonlandırd­ı. Eyleme katılan bir döküm işçisi, “Patronları­n dediğim dedik tavırları işçiler mücadele edince tersine dönebiliyo­r. Bu dört günlük mücadele döküm işçileri için çok önemliydi” diye konuştu.

İşçiler iş bırakma eylemlerin­in dör düncü gününde de sabahın erken saat lerinde yeniden atölyeler önünde bir araya geldi. Öğlen saatlerind­e patronlar işçi temsilcile­ri ile bir görüşme talep et ti. Temsilcile­r görüşmeye gitmeden ön ce işçilerle toplantı yaparak görüşmede nasıl bir tutum alacakları­nı konuştu. İş çiler yüzde 10 iş yükünün arttırılma­k is tenmesinin kabul edilmemesi­nin kırmı zı çizgileri olduğunu vurguladı.

Gazetemize konuşan bir döküm işçi si, dört günlük mücadele boyunca çok şey öğrendikle­rini ifade ederek, “Ücret konusunda tam olarak istediğimi­zi ala masak da patronlara iki noktada geri adım attırmamız bizim için önemli” de di. Önümüzdeki dönem yaşanacak du rumlar için de bir deneyim elde ettikle rini belirten bir diğer döküm işçisi ise, “Patronları­n dediğim dedik tavırları iş çiler mücadele edince tersine dönebili yor. Bu dört günlük mücadele döküm işçileri için çok önemli” diye ifade etti.

 ?? ?? Fotoğraf: Mesut Baylav/evrensel
Fotoğraf: Mesut Baylav/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye