Evrensel Gazetesi

TUVALET ÇIKTI!

-

VAN Büyükşehir Belediyesi Eski Kayyumunun “Mega Proje” olarak du yurusunu yaptığı “kent meydanı” proje si, mağdur edilen esnafın itirazları üze rine durduruldu. Proje revize edilmek yerine, alana sadece portatif tuvaletler konuldu.

AKP’LI Trabzon Büyükşehir Beledi yesi Başkanı Murat Zorluoğlu, 20172018 yılları arasında Van Büyükşehir Belediyesi­nde kayyum olarak görev yaptığı dönemde İpekyolu ilçesinde bu lunan 25 bin metrekarel­ik eski belediye binası yerin de “Kent Meydanı” yapı lacağını açıklamışt­ı. Kay yum yönetimi, o dönem “mega proje” olarak lan se ettikleri projenin 2019 yılına kadar bitirilece­ği sözünü vererek, proje maliyetini ise 80 milyon TL olarak açıkladı. Ayrı ca projeden etkilenece­k çevredeki esnafların dük kanlarının bedellerin­in ödeneceği sözü verildi.

Ancak esnafların iş yerlerinin bedelleri ödenmedi. Bunun yerine esnaftan, şu an atıl durumda bu lunan belediye pasajına taşınmalar­ı is tendi. Esnaflar, buna karşı çıkarak Van İdare Mahkemesin­e başvurdu. Mahke me esnafları haklı buldu. Kayyum yö netimi ise önce istinafa, daha sonra Danıştaya taşıdı. Danıştay, verdiği ka rarda projenin revize edilmesi ve iş yerlerinin bedellerin­in ödenmesini is teyerek, esnafları haklı buldu. Danış tay kararından sonra ne proje revize edildi ne de esnafların sorunları çö züldü.

Projenin yapılacağı yerdeki binalar yıkılarak, bir bölümü otopark alanına çevrildi. Boş alanın bir bölümüne ise sadece portatif tuvaletler konuldu.

AVCI: KAYNAKLAR PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

2019 yerel seçimlerin­de Van Büyük şehir Belediyesi eş başkanı olarak seçi len ve daha sonra yerine kayyum ata nan Mustafa Avcı, kayyum projesinin hayata geçirilmem­esini değerlendi­rdi. Avcı, “Kayyum rejiminin hükmettiği hiçbir yerde halk yararına hiçbir şey bekleyemey­iz. Hem birinci hem de ikinci kayyum döneminde bu kentin kaynakları­nın kimlere peşkeş çekildi ğini, nasıl talan edildiğini belgelerle kanıtladık” dedi.

Kent meydanı sorununun kangre ne dönüştüğün­ü ifade eden Avcı, “Kent meydanı planını uygulayabi­l mek için esnafın sorununu çözmeniz

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye