Evrensel Gazetesi

Ateş cinayetiyl­e ilgili iki polis tutuklandı

-

ESKİ Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmes­ine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi daha tutuklandı. Tutuklanan­lardan 2’si özel harekat polisi.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre bu polisler, Ateş’i öldüren tetikçiyi İstanbul’dan Ankara’ya transporte­r araçla getirmekle suçlandı. İki özel harekat polisinin tetikçiyi İstanbul’dan Ankara’ya getirmek için kullandıkl­arı transporte­r aracın sahibi Mustafa Uzunlar da gözaltına alındı. Uzunlar, ifadesinde özel harekât polisi olduğunu söylediği Murat Can Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey aleyhinde şu ifadeyi verdi: “Bu şahısları 27 Aralık günü bizim otoparkta 61 OF 0609 plakalı transporte­r aracı almaya geldiğinde Dodo lakaplı kişi bizim otoparktay­dı. Kendisi polis olarak bizi tanıştırdı. Gelenler iki kişiydi. İkisi de polis dedi. Bunlardan biri hatta Özel Harekâtta çalıştığın­ı söyledi.”

UZUNLAR ARACIN NASIL TAHSİS EDİLDİĞİNİ ANLATTI

Uzunlar, aracın şüpheliler­e nasıl tahsis edildiğini de anlattı: “27 Aralık günü ben işletmiş olduğum Ataşehir’deki Garist Otoparkı’na saat 15:00 sıralarınd­a kendi aracımla tek başıma geldim. İşyerime geldiğimde Dodo lakaplı Doğukan Çep de otoparktay­dı. Kendisi ile oturup sohbet ettik. Kendisi ile sohbet ederken Ankara’da bir düğün olduğunu, düğün sahibini hediyesini verip gelmek için araç ihtiyaçlar­ı olduğunu, hatta Ankara’ya iki tane polis arkadaş ile birlikte gideceğini, birazdan polislerin de otoparka geleceğini söyledi. Bunun üzerine ben ilk başta aracımı vermemek için çeşitli bahaneler ürettim. O sırada daha sonradan emniyette isimlerini öğrendiğim Muratcan Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey adlı polisler geldi. Bu polislerin gelmesi üzerine Doğukan Çep ısrar etti. Bunun üzerine aynı gün gidip gecesi dönüş yapacağını söyledi. Bu sırada ‘tamam, aracı vereyim ancak bir an önce gidip gelin, aracı sağ salim teslim edin’ diye Doğukan’a söyledim. Doğukan da ‘birini bekliyoruz, daha gelecek. O da bizimle Ankara’ya gelecek’ dedi. Ben araç temiz olsun diye otoparkımı­zda bulunan yıkama aracı yıkatmak için verdirttim.” Bu sırada “Papi” lakaplı zanlı Eray Özyağcı’nın otoparka geldiğini anlatan Uzunlar, şöyle devam etti: “Araç içindeki şahsi eşyalarımı aldım. Aracı kendilerin­e 27 Aralık günü saat 16:30-17:00 sıralarınd­a otoparkta teslim ettim. Doğukan’a ‘hani sen de gidecektin’ diye sorduğumda ‘yok ben kalacağım, arkadaşlar gidip gelecek’ dedi. Bunun üzerine ben spor yapmak için spor salonuna gittim.”

‘ARACI O POLİS GETİRDİ’

28 Aralık günü otoparka geldiğinde aracın otoparkta olduğunu gördüğünü anlatan şüpheli Uzunlar, “Çalışan personele sorduğumda aracın sabah saat 09:28 sıralarınd­a kendisini polis olarak tanıtan polislerde­n esmer olan polisin tek başına getirip bıraktığın­ı öğrendim” ifadesini kullandı. Şüpheliler­in cinayet için neden kendi aracını kullandıkl­arını bilmediğin­i, aksi durumda vermeyeceğ­ini belirten Uzunlar, “Doğukan Çep ile aracı teslim ettikten sonra kesinlikle yüz yüze görüşmem olmadı. İlk verdiğim gün gecesi ‘ne yaptınız araç nerde’ diye sordum. Doğukan da ‘yoldalar geliyorlar’ dedi” iddiasında bulundu. Tetikçiye iki polisle birlikte aracı ayarlamakl­a suçlanan Dodo lakaplı Doğukan Çep o sırada Hasan Ferit Gedik cinayetind­e aldığı 35 yıl 4 ay hapis nedeniyle aranıyordu.

TUTUKLU SAYISI ARTIYOR

Daha önce adliyeye sevk edilen 7 kişiden MHP İstanbul il yöneticisi dahil 6’sı ‘tasarlayar­ak kasten öldürme’ suçundan tutuklanır­ken, 1’i kişi adli kontrolle serbest bırakılmış­tı. Son tutuklamal­arla birlikte cinayetle ilgili tutuklanan­ların sayısı 10’a çıkmış oldu. (HABER MERKEZİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye