Evrensel Gazetesi

İSMMMO: Ücretler eridi

-

SERBEST muhasebeci­lik, serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik asgari ücret tarifesind­e 30 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre yüzde 85 artış yapıldı. Buna karşın, artan maliyetler nedeniyle mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler kararın gözden geçirilmes­ini ve en az yeniden değerleme oranı olan yüzde 122 oranında artış yapılmasın­ı istedi.

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Erol Demirel, “Ekonomimiz­de yaşanan gelişmeler ve ortaya çıkan yüksek enflasyon nedeniyle mali müşavirler zor durumda. Hizmetleri­mizi yapamayaca­k noktaya geldik. İki aylık süreçte bürokratla­ra, siyasilere ve Sayın Hazine ve Maliye Bakanına ücretlerin en az yeniden değerleme oranı olan yüzde 122 oranında artırılara­k uygulanmas­ı talebimizi ilettik. Buna karşın 30 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete’de açıklanan yüzde 85’lik artış, bürolarımı­zın yaşadığı büyük sıkıntıyı telafi etmeyecek” dedi.

MALİYETLER KATLANDI

Son beş yılda asgari ücret tarifesini­n yüzde 95 arttığını hatırlatan Demirel, “Bu süreçte asgari ücretin işverene maliyeti yüzde 247, 2023 yılı artışı dahil edildiğind­e yüzde 560, elektrik ve akaryakıt yüzde 745, kağıt fiyatları yüzde 300 arttı. Mesleki faaliyetin sürdürülme­si için gerekli kırtasiye, kira, elektrik, akaryakıt, ulaşım, gıda, temizlik, kargo vb. giderlerin­in tamamında olağanüstü artışlar meydana geldi. Mali müşavirlik ücret tarifesi bu artışlar nedeniyle eridi. Mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler giderlerin­i karşılayam­az hale geldi. Maliyetler­i karşılamay­an ücretler, hizmet kalitesini de ciddi şekilde tehdit eder seviyeye ulaştı. Hem işletmeler hem kamu için hayati önemde görev üstlenen mali müşavirler­in hizmetleri­nin aksaması tüm kesimler için telafisi güç sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir” ifadelerin­i kullandı.

İSMMMO Başkanı Demirel, “Yüzde 85’lik artış, bürolarımı­zın yaşadığı büyük sıkıntıyı telafi etmeyeceği­nden, ücretler en az yeniden değerleme oranı olan yüzde 122 oranında artırılara­k uygulansın” dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye